• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRUPA F: Provukoše se Italijani, naravno

Branilac titule prvaka svijeta, Italija, osvojio samo bod protiv Paragvaja. Paragvajci vodili, Italijani izjednačili poslije poklona golmana Viljara.

 GRUPA F: Provukoše se Italijani, naravno Izvor: MONDO

Svjetski prvak Italija nije krenuo po planu. Protiv Paragvaja "azuri" su jurili gol minusa i uspjeli da, na sebi svojstven način, stignu do gola.

Italijani još nisu pobijedili u 2010. godini, ali su nastavili niz utakmica na svjetskim prvenstvima na kojima nisu poraženi - ovo je bila osma.

Prvo poluvrijeme dosta slabo, uz dosta duela i "sjeckanja" igre, a najuzbudljivije je bilo u završnici tog dijela igre kada je Paragvaj poveo.

Tores je izveo prekid, lopta je pala u srce šesnaesterca, gdje je defanzivac Paragvaja Antolin Alkazar iskoristio slabu procjenu Fabija Kanavara i Danijele de Rosija i između njih dvojice zahvatio loptu glavom i ubacio je iza leđa Đanluiđija Bufona.

Bila je to prva izglednija prilika za Paragvajce i odmah gol. Bio je to, ispostaviće se, jedini šut Paragvajaca u okvir gola rivala i bingo!

Zacrvenilo se tada lice italijanskog selektora Marčela Lipija, a još mu je bilo neprijatnije kada je u svlačionici shvatio da Bufon neće moći da nastavi da brani (prvi izvještaji - povreda leđa), pa je na gol Italije poslao Federika Marketija, golmana Kaljarija.

Italijani su odlučnije počeli drugo poluvrijeme, ali su izjednačujući gol postigli poslije velike greške golmana Paragvaja Žusta Viljara. Pepe je izveo korner, Viljar je pogrešno procijenio let lopte i cijelu je promašio(!) a De Rosi je prihvatio poklon i iskupio se za grešku kod vodećeg gola Paragvaja.

Od tog trenutka Italija se svim snagama trudila da postigne pobjedonosni gol, ali su pokušaji Montoliva, Pepea i ostalih bili neuspješni.

Paragvaj je bio zadovoljan bodom i nije se mnogo otvarao. Inače, fudbaleri Paragvaja poručili su uoči početka Mundijala da će svaki gol pokloniti svom kolegi Salvadoru Kabanjasu, najboljem strijelcu u kvalifikacijama, koji se oporavlja od posljedica ranjavanja poslije oružanog napada na njega u Meksiku.

Zanimljivo je da u startnoj postavi Italije samo trojica igrača - Rosi, Montolivo i Đilardino - nemaju nikakve veze sa Juventusom. Bufon, Kanavaro, Kjelini, Markizio, Krišito, i Jakvinta nose dres "Stare dame", Zambrota je nekada igraza torinski tim, a Pepe je bivši omladinac Juventusa.

Italija - Paragvaj 1:1 (0:1)

KEJPTAUN
STADION: Grin point
SUDIJA: Benito Arhundija (Meksiko).
ŽUTI KARTONI: Kamoranezi (70') - Kaseres (62').
STRIJELCI: De Rosi (63') - Alkaraz (39').

ITALIJA: Bufon (od 46' Marketi) - Krišito, Kjelini, Kanavaro, Zambrota - Montolivo, De Rosi, Markizio (od 59' Kamoranezi) - Jakvinta,Pepe - Đilardino (od 72' Di Natale).

PARAGVAJ: Viljar - Morel, Da Silva, Alkaraz, Bonet - Tores (od 60' Santana), Riveros, Kaseres, Vera - Lukas (od 76' Kardozo), Valdez (od 68' Santa Kruz).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC