• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benitez: Nisam "Specijalni"

Novi trener Intera, Rafa Benitez, odbacio je po dolasku u novi klub svako poređenje sa svojim prethodnikom Žozeom Murinjom.

 Benitez: Nisam "Specijalni" Izvor: MONDO

Španac je u utorak, na zvaničnom predstavljanju u prostorijama milanskog kluba, poručio da se nada još jednoj trofejnoj sezoni za "nero-azure", ali je takođe najavio drugačiji Inter od onog koji je prethodne godine osvojio "triplu krunu".

"Ja nisam Murinjo, iako nemam ništa protiv njega. Isto kao i on volim da pobjeđujem i da uživam u lijepoj igri svog tima, ali se ipak razlikujemo", poručio je trofejni trener, koji je do sada vodio Tenerife, Valensiju i Liverpul.

Benitez je prethodnih šest godina sa klupe vodio engleski Liverpul i sa njim osvojiio Ligu šampiona i FA kup.

Ipak, ne smatra da će mu navikavanje na život u Italiji predstavljati problem.

"Glavna stvar vezana za Inter i Italiju je to što ovde ljudi 'dišu' fudbal. Ovdje se živi za tu igru i to mi se sviđa.", zaključio je pedesetogodišnji Španac, pod čijom je komandom Liverpul 2005. godine postao prvak Evrope.

Uprava Intera, aktuelnog prvaka Evrope, odmah po odlasku prethodnog trenera bacila se u potragu za novim šefom stručnog štaba.

Pored Beniteza, kao jedan od glavnih kandidata za taj posao dugo je bio i Srbin Siniša Mihajlović ali se bivši trener Katanije ipak odlučio za Fiorentinu.

Predsjednik šampiona Italije Masimo Morati je, na kraju, odlučio da pruži šansu Špancu koji je sa Valensijom dva puta bio prvak Španije i osvajač kupa Uefa.

Benitezove preporuke su mu omogućile šansu da do 2012. i isteka ugovora sa Interom dokaže novim poslodavcima da nije zaboravio da osvaja titule, uprkos šest "sušnih" godina na Enfildu.

Moratija, bar do sada, nije krasilo strpljenje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC