• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zoran "Bambi" Tošić prešao u CSKA

Mančester junajted prodao je Zorana Tošića za (nepotvrđenih) osam miliona funti ruskom CSKA iz Moskve. "Bambi" potpisao petogodišnji ugovor.

 Zoran "Bambi" Tošić prešao u CSKA Izvor: MONDO

Ni Mančester junajted, ni Keln, već - CSKA iz Moskve!

Zoran "Bambi" Tošić nastaviće karijeru u ruskom fudbalu, nakon što je u utorak potpisao petogodišnji ugovor sa CSKA, za koji nastupa (a, možda više i ne) njegov kolega iz reprezentacije Miloš Krasić.

Ova vijest potvrđena je na zvaničnom sajtu Mančester junajteda, čiji je Tošić bio igrač prethodnih godinu i po dana, s tim da je posljednjih šest mjeseci, odnosno ovog proljeća, igrao na pozajmici u Kelnu.

Visina obeštećenja koju je Junajted dobio nije zvanično objavljena, mada je više evropskih medija baratalo cifrom od osam miliona funti, odnosno 9,64 miliona evra.

To je više od onoga što je Ser Aleks Ferguson u januaru 2009. godine platio Partizanu. Tada je, takođe nepotvrđena informacija bila da su crno-bijeli za Tošića dobili osam miliona evra.

Tošić nije uspio da ostavi dubok trag na Old Trafordu, jer je za prvi tim Mančester junajteda nastupio samo pet puta, dva puta u Premijer ligi i jednom u FA kupu i dva puta u Karling kupu. Ipak, da je sjajan fudbaler i vješt dribler, Tošić je evropsku javnost podsjetio tokom polusezone u Bundesligi, jer je postigao pet golova za Keln, na 13 utakmica i bio jedan od najzaslužnijih za to što će "jarčevi" i naredne sezone igrati u Bundesligi.

Čelnici Kelna odmah po završetku sezone javno su rekli da bi željeli da Tošić ostane još godinu dana na pozajmici, jer oni nemaju novca da otkupe njegov ugovor u cjelosti, ali je očigledno da je Junajted želio da zaradi na igraču, koji možda nije ni dobio pravu šansu da se pokaže u jednom od najvećih klubova na planeti.

Šansu za to dobiće u timu CSKA, koji je dobio novog krilnog napadača, pored Krasića koji igra uz desnu aut liniju. Da li ćemo gledati srpski tandem na bokovima ruskog velikana, ostaje da se vidi, jer je Krasić prema pisanju medija već na izlaznim vratima, a na pragu nekih od klubova sa Zapada.

Tošić je saradnju sa CSKA ozvaničio u Južnoj Africi, gdje se sa reprezentacijom Srbije priprema za meč sa Nijemcima u petak (13.30).

Koliko će "Bambi" zarađivati u Moskvi, još nije objavljeno, ali je sigurno da mu je status reprezentativca Srbije, uz četiri gola i 22 nastupa za "orlove" poslužio kao dodatni adut u pregovorima sa vlasnicima ruskog tima.

Za Partizan, Tošić je postigao 18 golova na 61 utakmici.

Rođen je 28. aprila 1987. godine u Zrenjaninu, bolje se služi lijevom nogom i visok je 171 centimetar.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC