• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muka Brazila protiv Sjeverne Koreje

Brazil pobijedio Sjevernu Koreju sa 2:1 u drugoj utakmici prvog kola Grupe G. "Crveni" potvrdili da "danas svi igraju fudbal".

 Muka Brazila protiv Sjeverne Koreje Izvor: MONDO

Sjeverna Koreja je 1966. u velikom stilu sišla sa svetske fudbalske scene. Na šampionatu u Engleskoj eliminisala je Italiju (1:0), a onda u borbi za polufinale poražena od Portugala (3:5) i pored vođstva od 3:0…

Poslije 44 godine porazom su započeli prvenstvo u Južnoj Africi, ali porazom u velikom stilu!

Petostruki šampion svijeta, Brazil, bio je bolji 2:1 (0:0), ali su "sjevernjaci" na kraju velikim aplauzom oko 55.000 gledalaca ispraćeni sa "Elis Park" stadiona u Johanesburgu.

Izdržali su protiv velikog Brazila skoro sat vremena.

Južnoamerikanci su poveli u 55. minutu. Elano je izbacio Majkona na desnoj strani, a bek Intera sa gotovo gol-aut linije gađao bliži ugao korejskog gola i pogodio!

Pitanje pobjednika(!?) bilo je riješeno u 72. minutu. Robinjo je dijagonalom izbacio u prostor Elana na desnoj strani, koji iz prve pogađa "malu mrežu" - 2:0.

Međutim, nisu izabranici Karlosa Dunge na miru dočekali kraj i prve bodove na Mundijalu.

Jun Nam Ji je u 89. minutu iznenadio Lusija, prošao pored odbrane Brazila i savladao Žulija Cesara. Gol za veliko slavlje i pored poraza.

"Crveni" su granitnom odbranom odgovorili na napade Brazila u prvom poluvremnu. "Karioke" su konstantno bile ispred kaznenog prostora Korejanaca, lopta je kružila, ali pukotine u odbrani tima Jeong Hun Kima nije bilo.

Pokušavali su najistureniji Luis Fabijano, Robinjo, Kaka, bekovi Bastos i Majkon, ali uzalud…

Nisu "sjevernjaci" na "Elis Parku" demonstrirali samo čvrstu odbranu. Brzo su pokazali da i te kako znaju da ugroze protivnički gol, bez obzira što je sa druge strane bio Brazil.

Najopasniji bio je korejski Vejn Runi - Jong Tae Se. Momak koji je intoniranje nacionalne himne na stadionu u Johanesburgu dočekao sa suzama u očima.

Ipak, bolji tim na kraju je pobijedio...



Poslije utakmica prvog kola u Grupi G Brazil je prvi, Obala Slonovače i Portugal imaju po bod, a Sjeverna Koreja je bez poena.

JOHANESBURG - Elis Park stadion. Gledalaca: 55.000. Sudija: Viktor Kasaji (Mađarska). Strelci: Majkon 55, Elano 72, Ji 89.

BRAZIL (4-3-2-1): Žulio Cezar - Bastos - Lusio, Žuan, Majkon - Filipe Melo (od 84' Ramireš), Žilberto Silva, Elano (od 73' Dani Alveš) - Robinjo, Kaka (od 78' Nilmar) - Luis Fabijano.

Selektor: Karlos Dunga.

SJEVERNA KOREJA (4-1-3-2): Mjong Guk Ri - Kvang Čo Ri, Nam Čol Pak, Čol Jin Pak, Jun Il Ri - Jong Hjok Ča - Jun Nam Ji, Jong Hak An, In Guk Mun (od 80' Kum Il Kim) - Jong Jo Hong, Jong Tae Se.

Selektor: Jeong Hun Kim.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC