• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Utakmica generacije!

Kačar, Tošić i Kuzmanović svjesni da će, u slučaju eventualnog poraza od Njemačke, prvenstvo svijeta praktično biti završeno za Srbiju.

 "Orlovi": Utakmica generacije! Izvor: MONDO

Svaka reprezentacija ima pravo na jedan kiks u grupnoj fazi Mundijala.

Srbija je svog "džokera" ispucala na početku takmičenja i u susret sa prvim favoritom grupe D (petak, 13.30, Port Elizabet) ulazi sa imperativom pobjede, ili u najgorem slučaju - neriješenog rezultata.

A, protiv Nijemaca se malo ko naigrao na bilo kojem SP...

"Biće to sigurno jedna od najbitnijih utakmica ove generacije, protiv inspirativnog i velikog rivala, što mislim da može samo dodatno da nas motiviše da pružimo maksimum. Glavno je da odigramo kako znamo i umijemo, a rezultat bi trebalo da dođe sam po sebi", naveo je Gojko Kačar.

"U prvom 'finalu' protiv Gane smo podbacili i svjesni smo da poslije Nijemaca više neće biti prostora za vađenje", nadovezao se Zoran Tošić.

"Napravili smo dobar kolektiv za dvije godine koliko smo zajedno. Sve to vrijeme krasila nas je dobra igra, koju na startu Mundijala nismo pokazali. Ovo je momenat u kojem moramo da pokažemo da li smo pravi li nismo. Uvjeren sam da će u petak svi dati više od 100 odsto".

Biće to sedma utakmica naših reprezentacija sa Njemačkom na SP, u kojoj će protivnik nastupiti u bijelim majicama i crnim šortsevima, a Srbija u potpuno crvenoj opremi.

"Orlovi" će čarter letom iz Johanesburga otputovati u četvrtak u 10 časova.



Reprezentativci Srbije su gledali utakmicu prvog kola, u kojoj je Njemačka protiv Australije ostvarila daleko najubjedljiviju pobjedu u dosadašnjem toku SP.

Da li imaju ideju kako se suprotstaviti "pancerima" i njihovom trčanju?

"Nijemci su pokazali svu svoju moć i nemaju čime da nas iznenade. Odigrali su gotovo perfektnu utakmicu, mada je i Australija igrala pogrešno, čim je izgubila sa 4:0. Vjerujem da ćemo pronaći neki drugi, efikasniji način da im se suprotstavimo", naveo je Tošić i "usput" potvrdio da je potpisao ugovor sa moskovskim CSKA.

"Svi njemački fudbaleri su mnogo dobri, čak i oni koji sjede na klupi. Fizički su mnogo jaki - u Njemačkoj je to na prvom mjestu - i mogu da trče 90 minuta bez problema. Ako i mi budemo na 100 odsto, fizički i koncentracijom, mislim da ćemo odigrati veliku utakmicu", dodao je Kuzmanović.

Momci sa klupe "orlova" podvukli su da je Njemačka počela pripreme za SP odmah po završetku Bundes lige i da je možda u tome ključ njene nadahnute partije protiv Australije.



Kačar (Herta), Tošić (Keln) i Kuzmanović (Štutgart) u klubovima su saigrači njemačkih reprezentativaca Fridriha, Podolskog, odnosno Kedire.

Ipak, selektor Radomir Antić za sada im nije tražio bilo kakve savjete...

"Svako od nas trojice dobro poznaje igrača protiv kojeg bi mogao da igra i to bi sigurno bila naša prednost. Ali, selektor odlučuje ko će igrati. Za sada nismo ulazili u detalje, ali mislim da svako ko imalo prati Bundes ligu zna sve o svim igračima Njemačke", odgovorio je Kačar.

U Južnu Afriku lagano stiže zima, mada su uslovi u Port Elizabetu nešto povoljniji nego u Johanesburgu, gdje se temperatura spustila ispod nule.

"Meni je ljepše i lakše da igram fudbal kada je hladnije", spreman je Zdravko Kuzmanović.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC