• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Devet godina od ubistva Vedrana Puljića!

Autor mondo.ba

Navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, Vedran Puljić, život je izgubio 2009. godine u neredima koji su izbili neposredno pred početak prvenstvene utakmice u Širokom Brijegu.

 Navijač FK Sarajevo Vedran Puljić ubijen na današnji dan 2009. Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine iz vatrenog oružja u masovnim neredima koji su u popodnevnim satima izbili u blizini stadiona "Pecara", neposredno pred početak susreta plavo-bijelih i bordo tima.

Kasnije se utvrdilo da je za Vedranovo ubistvo osumnjičen Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao policiji. Knezović je zadržan u pritvoru, gdje je i priznao da je pucao na navijače Sarajeva, a odakle je nedugo zatim i pobjegao. Ni devet godina poslije, ubica Vedrana Puljića nije kažnjen za svoj zločin.

"Svjedoci smo iz godine u godinu pokušaja zataškavanja i krivotvorenja dokaza u ovom slučaju. Sudski postupak se prebacio čak u drugu državu i činjenice se sve više izokreću kako bi se ubica zaštitio. Optuženi Oliver Knezović danas se ne tereti više za ubistvo, već samo za pokušaj i opasnu radnju, dok bol u srcima porodice Puljić, njegovih prijatelja, navijača kluba i kolektiva FK Sarajevo ne smiruje, naprotiv, sve je jača iz godine u godinu.

S tim u vezi, kolektiv FK Sarajevo još jednom upućuje snažan apel organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem ovog tragičnog slučaja dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

Fudbalski klub Sarajevo nikada neće zaboraviti Vedrana Puljića. Njegovo ime i prezime uvijek će biti uz klub, bez obzira gdje igrali utakmice. Kako bi se pomoglo finansiranje sudskog postupka za podršku navijačima, u protekloj sezoni bordo klub je usmjerio 9.539,00 KM prikupljenih od prihoda ostvarenih od ulaznica, a početkom godine, FK Sarajevo je kompletan prihod od prodaje polusezonskih ulaznica usmjerio ka ovoj svrsi, kada su svi igrači prvog tima, članovi stručnog štaba i uposlenici kluba podržali akciju, te su prikupljena značajna finansijska sredstva.

FK Sarajevo će i od naredne domaće utakmice protiv FK Sloboda usmjeriti 1 KM od svake prodate ulaznice za finansiranje sudskog postupka. Utakmica je na rasporedu 20. oktobra na 'Koševu'", saopštio je sarajevski klub uz dodatak da će delegacija Sarajeva zajedno sa igračima i stručnim štabom u 13 časova posjetiti grob Vedrana Puljića na gradskom groblju "Bare"

Sjeverna tribina koševskog stadiona nosi naziv "Sjever - Vedran Puljić".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC