• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baka: Filipović "razvaljen" od priprema

Autor mondo.ba

"Apostrofirao sam da je problem jednog od najboljih naših igrača iz prošle sezone Miloša Filipovića psihološke prirode, ali tek prije desetak dana mi je rekao da je on 'razvaljen' pripremama i da tek sada dolazi sebi",rekao je Slišković.

Fudbaleri Zrinjskog u subotu putuju u Gabelu sa namjerom da se sa nova tri boda protiv domaćeg Goška učvrste u samom vrhu Premijer lige BiH uoči reprezentativne pauze.

Zrinjski je u posljednje vrijeme značajno podigao formu i u domaćem prvenstvu ima tri uzastopne pobjede, a u posljednja četiri susreta "Plemići" nisu primili gol.

"Protivnika moramo ozbiljno shvatiti s obzirom na utakmicu protiv Željezničara gdje je pokazao veliku volju i želju za pozitivnim rezultatom. Promjena trenera dala je igračima dodatnu injekciju, prije svega psihološku, nisu podlegli pritisku na Grbavici, odigrali su kvalitetnu utakmicu i nama dali zadaću više da sutra pokušamo doći do pozitivnog rezultata i tri boda, što svakako neće biti lako", rekao je trener "Plemića" Blaž Slišković na konferenciji za novinare.

Problem bi za aktualne prvake mogla predstavljati poprilično duga lista povrijeđenih igrača, ali Slišković je rekao kako to ne može i ne smije biti izgovor.

"Nedostaje nam dosta igrača, a dugačka je i lista igrača koji su se vratili, ali još nisu fizički spremni za svih 90 minuta. Ali, na papiru imamo dosta igrača i od njih ćemo naći 17-18 imena koji će moći odigrati kvalitetno i vjerujem da ćemo imati kvalitetne pojedince u startnoj postavi koji će moći ići otvoreno u Gabelu na pobjedu. Tu se nema šta kalkulisati. Ne treba kukati i žaliti za onima koji su povrijeđeni", poručio je trener "Plemića".

Dodao je kako mu povrede najviše problema zadaju u vrhu napada s obzirom da od četiri napadača na raspolaganju ima samo Tonija Jovića, dok na Miloša Aćimovića, Dalibora Veselinovića i Amera Bekića ne može računati još neko vrijeme.

Osvrnuo se i na dosadašnji tok prvenstva, kazavši kako je Sarajevo zasluženo na vrhu.

"Sarajevo je u odličnom nizu i zasluženo su tu gdje jesu. Ipak, mislim da je još rano za neke ozbiljne analize. Tek je trećina prvenstva iza nas i sigurno će do kraja biti puno uspona i padova i iznenađujućih rezultata kod svih kandidata za najviši plasman", kazao je Slišković.

Što se tiče Zrinjskog, rekao je da je zadovoljan kako je ekipa reagovala nakon njegovog povratka u klub prije nešto više od mjesec dana, iako, kako je rekao, to još nije igra u skladu s kvalitetom koju pojedinci posjeduju.

"Daleko je to od onoga što mi možemo. Sami igrači svjesni su da to nije na nivou koji oni pojedinačno i kao ekipa posjeduju, i da to mora i treba biti bolje ako želimo do samog kraja ostati u borbi za naslov", smatra trener Zrinjskog.

Dio problema leži u pripremama za novu sezonu koje su prošli igrači Zrinjskog pod vođstvom novog trenera, a koje, kako je rekao Slišković, nisu odgovarale velikoj većini igrača.

"Nakon mog povratka apostrofirao sam da je problem jednog od najboljih naših igrača iz prošle sezone Miloša Filipovića psihološke prirode, ali tek prije desetak dana mi je rekao da je on 'razvaljen' pripremama i da tek sada dolazi sebi. On o tome nije prije htio razgovarati sa mnom. Ne želim bilo šta loše reći o svom prethodniku, ali promjena sistema treninga i priprema uticala je na igrače koji su već par godina navikli na drukčiji način rada. Daleko od toga da takav način priprema nije dobar, ali u tom trenutku većini naših igrača one nisu dobro pale", zaključio je Slišković.

PREMIJER LIGA BiH, 13. KOLO:

u petak

Željezničar - Čelik (18.00)

u subotu

GOŠK - Zrinjski (15.30)
Mladost - Sarajevo
Radnik - Tuzla siti
Sloboda - Zvijezda 09
Široki Brijeg - Krupa (18.30)

TABELA: Sarajevo 27, Zrinjski 25, Željezničar 22, Široki Brijeg 18 ,Sloboda 18, Čelik 17, Radnik 14, Mladost 13, Tuzla siti 12, Krupa 11, GOŠK 10, Zvijezda 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC