• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hit sezone" u Primeri: Stuani ima 8/6!

Autor mondo.rs

Za razliku od Urugvajca koji ne može da stane, Đirona može i to na svom stadionu uz nova DVA pogotka svog asa.

Kristijan Stuani nalazi se u životnoj formi u 32. godini i na startu druge sezone u Đironi, ali njegova nova dva gola nisu bila dovoljna ni za bod na "Montliviju"!

U premijernom meču 8. kola La Lige ove subote, Urugvajac je pogocima u razmaku od stotinak sekundi doneo ekipi vođstvo nakon ranog gola gostiju, ali su momci trenera Euzebija Sakristana do kraja primili još dva gola za drugi uzastopni poraz kod kuće uz dva remija na strani:

Đirona - Eibar 2:3 (2:2)!

Kapiten baskijskog sastava Serđi Enrih postigao je u 72. minutu neverovatan pogodak temenom glave, iz situacije gde nije mogao da vidi gol i kompletirao preokret plavo-crvenih za nastavak perfektnog niza u mečevima sa rivalom iz Katalonije. 

Ova dva kluba tek su se prošle sezone "srela" u Primeri i Eibar je oba susreta dobio rezultatom 4:1.

Arbitar Eduardo Prijeto Iglesijas zatražio je pomoć VAR tehnologije u 11. minutu kada je defanzivac domaćih, Adai, rukom sprečio "čist" gol za 0:1, što bi prema nekadašnjim pravilima značilo penal i crveni karton za fudbalera, ali kako više nema "duplih kazni" u fudbalu Iglesijas je pokazao na belu tačku i veteranu pokazao žuti karton.

Minut kasnije, brazilski dribler Čarls savladao je Bona i, ispostavilo se, "izazvao" Stuanija da nastavi impresivnu seriju golova u septembru. 

Urugvajac je u 40. minutu nadjačao i nadvisio čuvara posle centaršuta 18-godišnjeg Pedra Para sa desne strane za sedmi, a dva minuta kasnije uspeo đonom da stigne do lopte koju mu je glavom "prosledio" Bernardo Espinoza za OSMI pogodak u poslednjih ŠEST rundi La Lige.

To, međutim, nije bilo sve u prvih 45 minuta, jer je u nadoknadi vremena štoper gostiju Anec Arabilja bio najviši u skoku posle kornera sa desne strane i postigao prvenac u sezoni za 2:2, nakon čega je usledilo daleko mirnije poluvreme "isečeno" neočekivanim koprcanjem lopte u mreži posle Enrihovog lob udarca "na slepo".

Kada smo pomenuli Stuanija, treba reći i da su u ovoj "kanonadi" dva gola dobili i Barselona za konačnih 2:2 i to pred svojim navijačima, kao i Selta na "Montliviju" za pobedu od 3:2.

Stuani u Primeri:


Viljareal

Selta
Barselona
Betis
Ueska
Eibar

Prošle sezone, Stuani je pomogao Đironi da izbegne borbu za opstanak i strahuje za momentalni povratak u Segundu tako što je postigao 21 pogodak na 33 meča. On se u Španiju vratio posle dve sezone na Ostrvu, gde je u dresu Midlsbroa postigao ukupno 11 pogodaka: 6 u Čempionšipu i 5 u Premijer ligi.

Pre toga nastupao je tri sezone za Espanjol i po jednu za Rasing, Levante i Albasete.

Levante je sjajnim golom Enisa Bardija iz "slobodnjaka" sa oko 25 metara udaljenosti, u 60. minutu, stigao do pobede nad Hetafeom u gostima - 1:0.

PRIMERA, 8. kolo:

petak

Atletik Bilbao – Real Sosijedad 1:3 (1:1)
/Muniain 32 – Ojarzabal pen 30, 74, Sanjali 47/

subota

Đirona – Eibar 2:3 (2:2)
/Stuani 40, 42 – Čarls pen 12, Aribilja 45+4, Enrih 72/

Hetafe – Levante 0:1 (0:0)
/Bardi 60/

Alaves – Real Madrid 18.30
Leganes – Rajo Valjekano 20.45

nedelja

Real Valjadolid – Ueska 12.00
Atletiko Madrid – Betis 16.15
Espanjol – Viljareal 18.30
Sevilja – Selta 18.30
Valensija – Barselona 20.45

Tabela: Barselona (-1) 14, Real Madrid (-1) 14, Sevilja (-1) 13, Atletiko Madrid (-1) 12, Betis (-1) 12, Alaves (-1) 11, Real Sosijedad 11, Espanjol (-1) 11, Selta (-1) 10, Eibar 10, Levante 10, Đirona 9, Hetafe 9, Valjadolid (-1) 9, Viljareal (-1) 8, Valensija (-1) 8, Atletik Bilbao 7, Rajo Valjekano (-1) 5, Ueska (-1) 5, Leganes (-1) 4.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC