• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović za slavlje Ajntrahta u Hofenhajmu!

Autor mondo.ba

Srpski reprezentativac Luka Jović pogotkom i asistencijom za Rebića donio Ajntrahtu prvu pobjedu u Hofenhajmu poslije šest godina.

Fudbaleri Hofenhajma dva puta su pogađali prečku u nedjelju poslijepodne protiv Ajntrahta, a gosti iz Frankfurta to su surovo kažnjavali  sa dva pogotka i definitivan izlazak iz krize.

Zahvaljujući prvenstveno odličnoj partiji Luke Jovića, ali i ostalih u bijelim dresovima, ekipa Ajntrahta savladala je Hofenhajm sa 2:1 i prekinula crnu tradiciju protiv ekipe Julijana Nagelsmana.

Ajntraht nije slavio u posljednjih šest međusobnih duela, isto toliko godina proteklo je od posljednje njegove pobjede na Rajn-Neker Areni u Hofenhajmu, ali je ova tradicija srušena u nedjelju poslijepodne.

Poslije Hanovera i Lacija, srpski internacionalci Luka Jović, Filip Kostić, Mijat Gaćinović, ali i odlični Ante Rebić upisali su novu „recku“ iako je na prvim iskušenjima bio njihov golman Kevin Trap.

U  29. minutu, Bitankur je u dva navrata imao odličnu priliku da zatrese mrežu, ali je njegov udarac prvo odbranio Trap, a potom je Ajtraht spasila prečka.

Deset minuta kasnije ponovo se zatresao okvir Ajtrahtovog gola, ovaj put poslije udarca Belfodila, a razočarane fudbalere Hofenhajma koji nisu mogli vjarovati šta im se dešava kaznili su gosti.

Luka Jović presjekao je ubacivanje iz auta i odmah poslao loptu za Rebića koji je lobovao bespotrebno istrčalog Olivera Baumana.

Adolf Hiter na startu drugog poluvremena priliku je dao i Mijatu Gaćinoviću, a poslije samo 40-ak sekundi igre u nastavku  upravo od njega krenuo je napad za drugi pogodak Ajntrahta.

Bauman je boksovao loptu poslije centaršuta Filipa Kostića, a na pravom mjestu našao se Luka Jović i udarcem od prve donio svojoj ekipi vođstvo od 2:0.

Srpski internacionalac potvrdio je odličnu formu svojim trećim golom u posljednje tri utakmice.

Mogao je Ajntraht i da poveća prednost, prije svega Ante Rebić, međutim, hrvatski napadač je umjesto udarca ili asistencije za Kostića ili Gaćinovića koji su pratili njegov prodor odlučio da se malo poigra u protivničkom šesnaestercu i defanzivci Hofenhajma su to lako riješili.

Upravo Rebić donio je Ajntrahtu nove neprilike, jer je u 64. minutu zaradio drugi žuti karton bespotrebnim faulom na centru igrališta i tako ostavio svoju ekipu sa desetoricom.

Ovu brojčanu prednost Hofenhajm je iskoristio tek pet minuta prije kraja golom rezerviste Nelsona međutim, ostalo je dovoljno vremena za posljednju ofanzivu domaćih.

Hofenhajm je izvršio pravu opsadu gola Ajtrahta, a mrežu gostiju u sudijskoj nadoknadi spasio je Trap fantastičnom intervencijom poslije udarca Belfodika.

Ajtraht je trećom pobjedom u sezoni  izbio na sedmu poziciju na tabeli, dok je Hofenhajm ostao na 13. mjestu.

BUNDESLIGA. 7. KOLO

Frajburg -Leverkuzen 0:0

Hofenhajm - Ajntraht 1:2 (0:1)
/Nelson 85 - Rebić 40, Jović 46/

Lajpcig - Nirnberg 6:0 (4:0)
/Kampl 3, Poulsen 7, Sabicer 21, 55, Verner 32, 59/

Odigrano u subotu:

Borusija Dortmund - Augzburg 4:3 (0:1)

/Pako Alkaser 62, 80, 90+6 Gece 84 - Finbogason 22, Maks 72, Gregorič 87/

Diseldorf - Šalke 0:2 (0:0)
/Mekeni 48, Burgštaler 53/

Hanover - Štutgart 3:1 (2:0)
/Vud 30, 45+1, Bou 90+1 - Gomez 50/

Majnc - Herta 0:0

Bajern - Borusija Menhengladbah 0:3 (0:2)
/Plea 10, Štinld 16, Herman 89/

Odigrano u petak
Verder - Volfsburg 2:0 (1:0)
/Klasen 35, Egeštajn 86/

TABELA: Borusija Dortmund 17, Lajpcig 14, Borusija Menhengladbah 14, Verder 14, Herta 14, Bajern 13, Ajntraht 10, Majnc 9, Voflsburg 9, Augzburg 8, Frajburg 8, Nirnberg 8, Hofenhajm 7, Leverkuzen 7, Šalke 6, Hanover 5, Diseldorf 5, Štutgart 5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC