• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

El klasiko ključan za Lopetegija, Konte "viđen" u Realu

Autor mondo.rs

Čelnici šampiona Evrope u naredne tri nedelje proceniće da li će se odlučiti za smenu trenera posle samo četiri meseca saradnje. Kao dugoročno rešenje pominje se bivši strateg Čelsija

Đulen Lopetegi je pod velikim pritiskom, jer Real Madrid igra daleko ispod očekivanja. Šampion Evrope ove sezone u Primeri zabeležio je četiri kiksa u osam kola (dva poraza uz dva remija) i trenutno je na četvrtom mestu.

"Kraljevski klub" na četiri poslednja meča nije ostvario pobedu, što je negativan niz koji se Realu poslednji put dogodio u sezoni 2005/2006, a nije postigao ni gol, što je najduži "post" kluba još od 1985. godine.

Sevilja je najpre slavila 3:0, protiv Atletiko Madrida bilo je nerešeno (0:0), a Alaves je u poslednjem meču odneo ceo plen (1:0), dok je u međuvremenu upisan i poraz od CSKA u Moskvi u Ligi šampiona (1:0).

Čelnici Real Madrida veoma su zabrinuti zbog čega je žestoko uzdrmana i Lopetegijeva pozicija. Ozbiljno se razmatra mogućnost da se povuče potez kakav tim sa Santjago Bernabeua ne povlači - da smeni trenera posle samo četiri meseca boravka u klubu.

"As" prenosi da bi rešenje na poziciji trenera mogao da bude Antonio Konte, kojeg ocenjuju kao trenutno jedinog slobodnog "top" trenera.

Italijan je bez posla od letos, kada je napustio klupu Čelsija, koji ga i dalje plaća zbog ranije okončanog ugovora. Konte bi u slučaju da prihvati posao u Madridu morao najpre da reši to pitanje.

Prelomni trenutak za Lopetegija trebalo bi da bude "El klasiko" koji je zakazan za 28. oktobar. Španski list prenosi da će taj derbi meč protiv Barselone odlučiti o njegovoj sudbini.

Real do tada očekuju još dva susreta, i to kod kuće - u Primeri protiv Levantea, 20. oktobra i tri dana kasnije u Ligi šampiona protiv Plzena. A onda će uslediti najteži ispit za Lopetegija na Nou Kampu.

Ukoliko čelni ljude Reala procene da Lopetegi više ne može da ostane na Santjago Bernabeu, a sa Konteom ne postignu dogovor "na keca", spremili su i "rezervnu" varijantu.

Naime, plan je da ekipu preuzme šef stručnog štaba Real Madrid B tima Santjago Solari, ali samo dok sa Konteom ne utanače detalje, jer veruju da Italijan sigurno ne bi odbio Real, već samo neki tehnički problemi mogu da prolongiraju njegov dolazak u Madrid.

Đulen Lopetegi zvanično je preuzeo Real Madrid u junu, neposredno pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji, nakon što je Zinedin Zidan iznenada rešio da napusti klupu prvaka Evrope. Sa "kraljevskim klubom" potpisao je ugovor na tri godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC