• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRUPA B: "Gaučosi" melju!

Poslije Nigerije, Argentina pobijedila i Južnu Koreju (4:1) i gotovo da se plasirala u nokaut-fazu. Tri gola Gonzala Iguaina.

 GRUPA B: "Gaučosi" melju! Izvor: MONDO

Svako onaj ko je sumnjao u Argentinu i Dijega Maradonu uoči početka Mundijala, sada mora da se ugrize za jezik.

Argentinci su pobijedili i u drugom meču u Grupi B i gotovo obezbijedili plasman u osminu finala.

Argentina - Južna Koreja 4:1 (2:1), het-trik Iguaina!.



Odlično je igrala Argentina u prvom dijelu, imala gotovo dvostruko više loptu u svom posjedu od Korejaca (62 prema 38 odsto) i da nije bilo budalaštine defanzivca Martina Demikelisa u posljednjim trenucima prvog dijela, mogli su rutinski da odigraju drugih 45 minuta. A manje-više, i jesu.

Ekipa Dijega Maradone povela je srećno u 18. minutu. Lionel Mesi je izveo prekid, lopta je pogodila u nogu Parka Ču Jonga koji je ubacio u sopstvenu mrežu.

To je dalo krila Argentincima, koji su počeli da "melju", predvođeni Mesijem i Karlosom Tevezom. Upravo je fudbaler Mančester sitija oprobao šutu u 28. minutu sa nekih 25 metara, a "džabulani" je prozujao iznad prečke gola Južne Koreje.

U 33. minutu bilo je 2:0. Maksi Rodrigez je centrirao, gotovo sa istog mjesta kao i Mesi kod prvog gola, lopta je došla do Gonzala Iguaina, koji je za dlaku izbjegao ofsajd i sa šest, sedam metara glavom je poslao u gol protivnika.



Najljepši trenutak na meču dogodio se u 42. minutu. Argentinci su držali loptu u svom posjedu dobrih dva minuta, a onda su Tevez i Mesi odigrali dupli pas, da bi napadač Barselone driblinzima izbacio trojicu fudbalera Južne Koreje i probao lobom.

Nije bio gol, ali kao da jeste! Pa, zato volimo i gledamo fudbal, zato volimo Mundijal! Hvala ti, Mesi!

Argentina je bila potpuno dominantna, kontrolisala je igru, ali je u posljednjim trenucima prvom poluvremena, defanzivac Demikelis napravio glupost. Imao je loptu u svom posjedu, ali se poigravao ispred gola, a Li Čung Jong je vrebao i iskoristi priliku rutinski savladavši Romera.

Dobro fizički pripremljeni, Korejci su priprijetili u drugom dijelu igre, a veliku šansu propustio je Kihun u 52. minutu kada je izašao sam pred Romera, ali je izabrao da šutira lijevom spoljnom i...pogriješio.

Mesi je ponovo podigao stadion na noge u 76. minutu. Sve je lijepo uradio najbolji fudbaler svijeta, šutirao jednom, lopta mu se vratila od noge golmana Jung Sunga, pa je drugi put u stativu, a na pravom mjestu je bio Iguain - 3:1.

Mesija baš neće gol...



Ali, i ako ne postiže golove, Mesi je čarobnjak sa loptom. U 80. minutu još jedna bravura malenog fudbalera. Sjajno je podbo loptu, uposlivši Aguera (Maradoninog zeta - oženjen je kćerkom selektora), koji na drugoj stativi pronalazi Iguaina, a napadač Reala ponovo glavom postiže treći gol i postaje prvi fudbaler na ovom Mundijalu koji je dao tri gola na jednoj utakmici.

Inače, to je prvi het-trik na svjetskim prvenstvima još od Portugalca Pedra Paulete, koji je to uspio na Mundijalu 2002.

Stadion: SOKER SITI
JOHANESBURG

Sudija: Frank De Bleker (Belgija)

Strelci: Ču Jong 18' ag, Iguain 33', 76', 80' - Čung Jong 45+1'

Žuti kartoni: Čungjong, Kihun (Južna Koreja), Gutijeres, Maskerano, Hajnce (Argentina)

ARGENTINA (4-3-3): Romero - Gutijerez, Demikelis, Samjuel (od 23. Burdiso), Hajnce - Rodrigez, Maskerano, Di Marija - Iguain (od 82. minuta Bolati), Mesi, Tevez (od 76. minuta Aguero).

JUŽNA KOREJA (4-2-3-1): Sungr Jong - Beomseok, Jong Jung, Jung Vo, Park Ču Jong (od 80. minuta Dong Guk - Jung Pjo, Jung So - Sung Jung (od 46. Namil), Ji Sung, Li Čung Jong - Kihun.

REZULTATI GRUPE B:

Argentina - Nigerija 1:0
Južna Koreja Grčka 2:1
Argentina - Južna Koreja 4:1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC