• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RASING: Lekić je naš, Petrović je skup

Predsjednik Rasinga izjavio da Dejan Lekić sigurno dolazi iz Zvezde, ali zapelo oko isplate novca. Zvezda bi sve odmah, Španci nude isplatu u ratama.

 RASING: Lekić je naš, Petrović je skup Izvor: MONDO

Danima traju pregovori Rasinga iz Santandera i Crvene zvezde oko kupoprodaje Dejana Lekića i izgleda je taj posao konačno gotov.

Tako bar tvrdi predsjednik španskog kluba Fransisko Pernija (na slici), koji kaže da je sklopljen dogovor da Lekić pređe u Španiju.

"Imali smo dva sastanka sa ljudima iz Crvene zvezde, najprije u Beogradu, potom u Madridu. I, imamo dogovor sa igračem, koji bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor i sada njegov klub analizira situaciju, odnosno ponuđeno", rekao je Pernija španskim novinarima.

Sada još samo Crvena zvezda, kao treća zainteresovana strana, treba da pristane na finansijske detalje ugovora, odnosno da li je zadovoljna famoznom "dinamikom isplate".

Zapelo je, naravno, oko finansija. Rasing bi za Lekića trebalo da plati 2,5 miliona evra, s tim što bi od njegove dalje prodaje beogradski klub zaradio 30 odsto od cijelog budućeg transfera (iz Rasinga u neki treći klub). Ali, Španci bi da Lekića plaćaju Zvezdi u narednih pet godina, a crveno-bijeli žele sav novac ili bar glavnicu odmah. I bankarske garancije.

Dakle, načelan dogovor dva kluba postoji, Lekić je pristao, ali prepreka je način plaćanja. U Zvezdi, koja se u nekim ranijim transferima opekla (baš u slučaju sa Santanderom i prodaje Nikole Žigića), ne želi da ponovo ispadne grbava i normalno je da traži garancije da će joj sav novac "leći" na račun.

Upitan da li je Rasing i dalje zainteresovan za vezistu Partizana i srpske reprezentacije Radosava Petrovića, Pernija je odgovorio: "Dva vezana transfera bilo bi mnogo za nas u ovom trenutku".

Partizan prodaje Petrovića za ne manje od tri miliona evra. Lisabonski Sporting je bio na pregovorima u Beogradu, bio je i predsjednik Rasinga, a najnovija informacija je da i Porto želi mladog vezistu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC