• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nepotizam na djelu

U Južnoj Africi sve vrvi od porodičnih veza.

 Nepotizam na djelu Izvor: MONDO

Analitičari su izračunali da je fudbalskoj smotri 2010. najviše primjera nepotizma u istoriji Svjetskog kupa.

Kada je Ilija Petković prije četiri godine naknadno u nacionalni tim uvrstio svog sina Dušana optužili su ga za nepotizam. Petkovići nisu patentirali isti, on datira još od prvog Svjetskog prvenstva u Montevideu 1930. kada su braća Manuel i Felipe Rosas igrali za Meksiko koji je pobijedio Francusku sa 4:1.
U Južnoj Africi imamo priliku da na djelu vidimo deset rođačkih veza.

Za Obalu slonovače igraju braća Kolo (29) i Jaja (27) Ture, koji bi uskoro mogli da postanu i saigrači u Mančester Sitiju.

Njemačka i Gana će se sastati naredne srijede (23. jun) u Johanesburgu. Za tim Milovana Rajevca će igrati Kevin Princ, a za "elf" njegov polubrat Džerom Boteng.
Talenat veznjaka Borusije Mehengladbah Majkla Bredlija, otkrio je njegov otac Bob. Sa nepune 23 godine debitovao je na Svjetskom prvenstvu, a Bobu Bredliju nije zamjereno jer su Amerikanci remizirali sa Englezima.

Još jedan otac i sin su zabilježili neriješen rezultat u prvom kolu Mundijala u JAR. U pitanju su Slovaci Vladimir i Vladimir Vajs. Sve je to gledao deda Vladimir Vajs, nekada i sam fudbaler.

Jedan je golman, a drugi je vezni igrač. Brane boje Paragvaja - Dijego (28) i Edgar (25) Bareto.

Andrea van Marvijak udala se za Marka van Bomela. Ali to što je kapiten Bajern Minhena zet selektora Holandije Berta van Marvijaka ne znači da ima protekcije u nacionalnom timu tokom SP.

I Djego Maradona je u Južnu Afriku poveo svog zeta - Serhija Aguera. Otac Maradoninog unuka je mjesto u argentinskoj reprezetnaciji sasvim zaslužio s obzirom da je tokom protekle sezone za Atletiko Madrid dao 20 golova i imao 11 asistencije. Aguero je prvu utakmicu protiv Nigerije presjedio na klupi, a protiv Južne Koreje ušao tek u 76. minutu.

Za Sloveniju igraju rođaci Jasmin i golman Samir Handunović, koji svojim međusobnim zadirkivanjima redovno obilježavaju porodične skupove.

Ni reprezentaciju Kameruna nije zaobišao nepotizam. Rigobert i Aleks Song su takođe rođaci.

Definitivno je najzanimljivija situacija u nacionalnom timu Hondurasa. Prvi put u istoriji Mundijala za istu ekipu nastupaju tri brata od iste ponosne majke.

Isprva je dres Hondurasa trebalo da na SP nose napadač Vilson (25) i defanzivac Džoni (23) Palasios, ali im se naknadno pridružio i najstasriji Džeri (28), koji je u poslednjem trenutku zamjenio povrijeđenog Žulija Cezara de Leona.

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC