• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Više od pobjede... Za narod

Selektor Srbije pohvalio karakter, borbenost i aroganciju svojih izabranika.

 Antić: Više od pobjede... Za narod Izvor: MONDO

Srpska reprezentacija je poslije dvije decenija savladala ekipu iz Top 10, poslije 42 godine je "tukla" Nijemce na svjetskim prvenstvima... "Orlovi" su ispisali novo poglavlje srpske istorije - ostvarili su prvu pobjedu za mladu državu na mundijalima.

Sve se skupilo u 90 i kusur minuta velike borbe sa Nijemcima - 1:0 (1:0).

"Selektor reprezentacije Srbije je izuzetno zadovoljan, jer ostvarena pobjeda koja je više od pobjede. Po načinu na koji je izvojevana ima još veću vrijednost na psihiloškom planu i pozitivni ćemo dočekati meč sa Australijom", počeo je Radomir Antić priču na konferenciji za novinare poslije trijumfa nad Njemačkom.

"Pobjeda nam daje za pravo da razmišljamo samo o sebi, jer odlučujemo o svojoj sudbini. Moram da pohvalim cijelu ekipu za borbenost, kojom je nadoknađen nedostatak svježine, što baš i nije karakteristika Srba", dodao je Antić.

Selektor nema dilemu kome posvećuje veliki uspjeh:

"Srpskom narodu, koji će znati da je proslavi. Ova ekipa na najbolji način reprezentuje narod - karakterom, borbenošću i čak arogancijom, a narod je u njoj prepoznao sebe i zasluženo se raduje."

A onda se Antić osvrnuo i na igru na terenu stadiona Nelson Mandela Bej u Port Elizabetu.

"Naše opredjeljenje u odnosnu na igru Nijemaca dalo nam je za pravo da budemo pozitivni. Ojačali smo vezni red i to nam je omogućilo da koristimo argumente iz drugog plana."

Neizostavna tema je i dva gotovo identično skrivljena penala srpskih reprezentativaca - nepotrebno igranje rukom Zdravka Kuzmanovića je plaćeno porazom od Gane, a isti gest Nemanje Vidića je prošao nekažnjeno zahvaljujući odbrani Vladimira Stojkovića.

"Penal je imao veliki uticaj i na psihološkom planu, jer bi imao još veću reperkusiju poslije evidentne greške našeg igrača. Razgovaraćemo o tome, nadam se da je ovo bio posljednji penal."

Sudija Alberto Undijano Maljenko pokazao je devet žutih kartona, od kojih dva Miroslavu Kloseu.

"Gledao sam sve utakmice na Mundijalu - sudije imaju novi kriterijum na koji sam upozorio igrače prije meča sa Nijemcima."

Paralela povučena između "orlova" i protagonista čuvene serije "Povratak otpisanih" je više nego jasna poslije pobjede nad Nijemcima.

"Za mene nikada nisu bili otpisani", rekao je Antić za igrače.

"Kao čovjek fudbala, prihvatam da može da se ima slab dan, ali vjerujem da u fudbalu nema grešaka. Sada imamo motiv više da vjerujemo u sebe."

O drugoj utakmici drugog kola Grupe D, Australija - Gana, koja će se igrati u subotu, nije imao vremena da razmišlja.

"Potpuno sam bio okupiran našim mečom sa Nijemcima. Ništa sada ne smije da nas relaksira u pripremi naredne utakmice, protiv Australije", zaključio je ponovo nasmijani Radomir Antić.

(izvještač Monda sa Mundijala - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC