• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lev: Idemo u osminu finala

Selektor Njemačke svjestan pritiska poslije poraza od Srbije, ali uvjeren da njegov tim ide dalje.

 Lev: Idemo u osminu finala Izvor: MONDO

Joakim Lev je uvjeren da će Njemačka biti među dvije najbolje ekipe u Grupi D na Mundijalu uprkos neuspjehu u meču sa Srbima.

Kaže da je svjestan pritiska koji je na njemu i njegovim izabranicima pred treće kolo u kome se sastaju sa Gancima.

"Imali smo mnogo problema - isključen je Klose, primili smo gol, a nismo koristili šanse, čak ni penal", počeo je Lev priču o megdanu u Port Elizabetu.

"U prvom poluvremenu nismo uspjeli da dominiramo kao protiv Australije. U drugom smo se potpuno digli iako smo imali igrača manje, zbog čega smo morali više da trčimo. Imali smo četiri-pet prilika da barem izjednačimo, ali nismo, pa smo sada pod većim pritiskom. Ali, idemo u osminu finala", nastavio je Nijemac.

Siguran je selektor "elfa" da će proći u narednu rundu takmičenja na Mundijalu.

"Sada smo razočarani, ali i riješeni da dođemo do osmine finala. Poraz nas neće pokolebati i nećemo biti nervozni zbog njega. Odlučujujemo o svojoj sudbini. Imamo tri boda i dobru gol-razliku."

Na pitanje šta ga je više iznerviralo, isključenje Klosea ili neposredno poslije toga primljeni gol, Lev je odgovorio:

"Moji igrači nisu dobro centrirali", našao je treći razlog za nervozu Joakim Lev, a onda govorio i o suđenju Španca Albarta Undijana Maljenka:

"Utakmica nije bila gruba, a bilo je devet žutih kartona. To nije bilo neophodno. Nekoliko puta je trebalo da pokaže kartone, ali ne baš toliko. Klose je išao na loptu, pa je udario protivnika i nije trebalo da bude tako kažnjen drugi put."

Bastijan Švajnštajger je bio odličan izvođač penala u posljednje vrijeme, ali je najstrožu kaznu protiv Srbije izveo Lukas Podolski. I promašio.

"Obojica dobro izvode penale, a igračima ostavljam da se dogovore ko se u tom trenutku osjeća bolje, hrabrije... Do sada je Podolski davao golove iz penala. Međutim, sada golmanu nije bilo teško da odbrani."

A onda se osvrnuo i na brojne šuteve napadača Kelna, šanse...

"Nisam stigao da ga pitam zašto se ispromašivao. Nikada mu se nije desilo da ga nekoliko promašaja pokoleba."

Njemačka, Gana i Srbija imaju po tri boda, Australija nema nijedan u Grupi D. Gana i Australija će u subotu igrati meč drugog kola, a 23. juna slijedi rasplet.

Njemačke novinare je zanimalo da li Lev može da povuče paralelu sa EP 2008, na kome su "panceri" takođe poraženi u drugom kolu u grupi, tada od Hrvatske, i našli se u teškoj situaciji. Kasnije su stigli do finala.

"Ne mogu da poredim. Tim je protiv Srbije igrao mnogo bolje nego protiv Hrvatske. Sada smo, uz malo sreće, mogli i do boda", poručio je Joakim Lev i stao u odbranu mladih reprezentativaca Holgera Badštubera i Tomasa Milera, čije su role novinari ocijenili nedoraslim.

(izvještač Monda sa Mundijala - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC