• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lane: Ni da mi ponude milione, milijarde...

Strijelac istorijskog gola za Srbiju zahvalan Bogu što mu je omogućio da ostavi nešto u amanet djeci, prijateljima, srpskoj naciji...

 Lane: Ni da mi ponude milione, milijarde... Izvor: MONDO

Ipak su "orlovi", a ne "vrapci"... Srpski reprezentativci pokazali su ono što je nacija od njih očekivala - srca "grabljivaca". Prije svega borbenošću i željom da sruše mnoge tradicije položili su na pleća velikog protivnika, Nijemce, pogotkom Milana Jovanovića u 38. minutu.

Pored strijelca, junak pobjede bio je i golman Vladimir Stojković, koji je odbranio penal Lukasu Podolskom, zbog čega je proglašen za igrača utakmice od strane FIFA.

Uručen mu je simboličan poklon - mali drveni bubanj.

"Utakmica je bila teška svih 95 minuta. Poslije poraza od Gane imali smo nekoliko teških dana, ali smo svi vjerovali u pobjedu nad Nijemcima", istakao je Stojković.

Svima je jasno da trijumf u Port Elizabetu ima istorijski značaj za Srbiju.

"Pobijedili smo Nijemce poslije 37 godina! Naročito je važno što je pobjeda ostvarena na ovako velikom takmičenju. Kao grupa smo je zaslužili i došla je kao šlag na tortu dvogodišnjeg rada."

Stojković je o svojoj partiji rekao:

"Znao sam da će protivnik stvarati šanse i zato sam morao da budem koncentrisan sve vrijeme."

Nije ni važno ko je dao pobjedonosni gol, ali ostaće upisano u svim analima da je prvi pogodak na svjetskim prvenstvima za Srbiju postigao Milan Jovanović.

Blistao je od sreće. I to nije mogao, a nije ni želio da sakrije.

"Srbija pobijedila Njemačku 1:0 poslije 37 godina, strijelac Jovanović. Hvala Bogu što sam to doživio. Da su mi ponudili kofere para, ne bi moglo da se mjeri sa ovim. Pare se potroše, a ovako sam ostavio nešto u amanet djeci, prijetaljima narodu", rekao je Lane i prekrstio se.

"Na velikim takmičenjima mora i sreća da bude naklonjena da bi se ostvario uspjeh. Selektor je u pravu kada traži da igramo igru u kojoj se mi pitamo. Ali, važnost utakmice uticala je da budemo sputani. Želja nije bila sporna, ali utakmica je bila zahtijevna i na fizičkom i na psihološkom planu i to nas je donekle spriječilo da sprovedemo u djelo sve ono što smo se dogovorili", nastavio je Milan Jovanović i zahvalio se saigračima, a naročito Milošu Krasiću, koji je centrirao kod gola, asistentu Nikoli Žigiću i Vladimiru Stojkoviću na odbranjenom penalu.

"Realno, ovo je veliki trenutak za srpski fudbal. Poslije ove utakmice mogu da kažem da smo svi zajedno postali pravi igrači. Često nam se prigovaralo da nikada nismo pobijedili neku jaku reprezentaciju, eto, sada smo i to učinili", završio je Milan Jovanović.

(izvještač Monda sa Mundijala - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC