• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi o Džeki i Pjaniću: Pravi lideri "zmajeva"

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki posebno je istakao kapitena Edina Džeku i Miralema Pjanića kao apsolutne lidere "zmajeve", koji će uz mlađe snage nakon smjene generacija biti budućnost bh. selekcije.

"Veliki Žuti" idealno je vodio "zmajeve" u Ligi nacija i ostvario maksimalnih devet bodova iz tri utakmice. Posljednju BiH je izvojevala na "Grbavici" protiv Sjeverne Irske (2:0) pogocima kapitena Edina Džeke.

Ipak, najviše od svega što raduje sve navijače BiH je uspješno provedena smjena generacija u "zmajevima" nakon "penzionisanja" Emira Spahića, Vedada Ibiševića, Senada Lulića i Harisa Medunjanina.

"Otišlo je puno igrača koji su mnogo dali za BiH, od Spahića, Ibiševića, Lulića do Medunjanina i morali smo da stvaramo novu generaciju koja će biti budućnost. Ima dosta igrača iz U-21 selekcije koji su dobri, pa ćemo imati još veću širinu. Ove tri utakmice Lige nacija, ali i prijateljski mečevi, poslužili su nam da imamo širi spisak i dobar ambijent reprezentacije jer kad se pobjeđuje i ne gubi, sigurno je atmosfera mnogo bolja", rekao je Prosinečki u intervjuu za Javni servis Bosne i Hercegovine.

U svim tim mečevima, centarfor Rome Edin Džeko i vezista Juventusa Miralem Pjanić pokazali su svjetsku klasu.

"To je jasno, riječ je o fudbalerima koji igraju u najvećim klubovima u Evropi. Oni su supertalentovani igrači i nije isto kad ne igraju za BiH. Pravi su lideri ove reprezentacije i uz mlađe možemo da napravimo uspjeh. Pjanić je protiv Sjeverne Irske bio izvanredan, kad on igra, tu smo, to nam je jako bitno. Džeko je taj koji to sve realizuje i stvarno jedan pravi kapiten. Ne samo u ovome, nego u svemu. Nije samo Edin taj kad daje golove, već je lider koji je stalno uz nas".

"Zmajevi" se sada vraćaju svojim klupskim obavezama, do narednog okupljanja u novembru kada će odigrati posljednji meč u Ligi nacija sa Austrijom na "Ernst Hepel" stadionu u Beču (15.11) i prijateljsku utakmicu sa Španijom tri dana kasnije u Las Palmasu.

"Baziraćemo se na Austrijance, idemo tamo da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo dobar rezultat. A onda poslije nam slijedi Španija, velesila u fudbalu. Biće to jako zanimljivo i fenomenalan test za naše reprezentativce", naglasio je Prosinečki u razgovoru za BHT 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC