• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRUPA C: Englezi sve gori

Engleska igrala samo 0:0 protiv Alžira u drugom kolu Grupe C. Izdanje "gordog Albiona" bilo još gore od onog protiv Amerikanaca.

 GRUPA C: Englezi sve gori Izvor: MONDO

Remi sa Amerikancima u prvom meču na Mundijalu u Južnoj Africi nije slučajnost. Englezi igraju loše! Sivilo "gordog Albiona" nastavilo se i na utakmici protiv Alžira.

Engleska - Alžir 0:0

Konfuzno, bez ideja, reklo bi se i prepotentno djelovali su izabranici Fabija Kapela, koji će šansu za plasman u osminu finala tražiti u posljednjoj utakmici u grupi.

Engleska je na ovom šampionatu daleko od one mašinerije koja je mljela svoje protivnike u kvalifikacijama.

Alžirci tek sada mogu da žale zbog velikog kiksa Favzija Šaušija, kada je u prvom kolu poklonio Slovencima tri boda. Inače, oba selektora zamijenila su poslije prvih utakmica golmane zbog katastrofalnih grešaka.

Mrežu Alžira čuvao je sigurni Rais Mboli, dok je Dejvid Džejms branio za Englesku umjesto Roberta Grina.

Džejms je na taj način postao najstariji debitant na svjetskim prvenstvima. Golman Portsmuta prvog dana avgusta napuniće 40 godina.

Afrikanci su dosta hrabro ušli u meč protiv favorizovanih Engleza. Tim Rabaha Sadana zatvorio je sve prilaze svom golu i na iznenađenje mnogo više igrao ispred protivničkog šesnaesterca.

U nedostatku prave ideje reprezentativci "gordog Albiona" pokušavali su udarcima iz daljine… Stiven Džerard, Vejn Runi, a najbolju priliku u prvom poluvremenu propustio je Frenk Lampard, ali ni ona nije bila iz kategorije idealnih.

"Pustinjske lisice" pokušale su preko Karima Zianija, međutim prvo poluvrijeme proteklo je bez većih šansi na obje strane.

Ni u nastavaku utakmice nije bilo bitnijih promjena na terenu. Ostrvljani su bili za nijansu opasniji, ali su mreže mirovale do kraja.

Alžir je potpuno zasluženo osvojio bod.

Slovenija će posljednje kolo U Grupi C i meč sa Englezima dočekati na prvom mjestu sa četiri boda. Engleska i SAD dijele drugu poziciju sa dva neriješena rezultata, dok Alžir ostaje posljednji, ali sa jednim bodom.

KEJPTAUN. Stadion: Grin Point, gledalaca 60.000: Sudija: Ravšan Irmatov (Uzbekistan)

ENGLESKA (4-4-2): Džejms - Džonson, A. Kol, Teri, Karager - Džerard, Lampard, Beri (od 84' Krauč), Lenon (od 63' Rajt-Filips) - Runi, Heski (od 74' Defo).

Selektor: Fabio Kapelo

ALŽIR (3-6-1): Mboli - Bugera, Belhađ, Jahia - Hališ, Lasen, Jebda (od 88' Mesbah), Kadir, Zijani (od 80' Gediura), Budebuz (od 74' Abdun) - Matmur.

Selektor: Rabah Sadan

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC