• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šahid Kan odustao od kupovine Vemblija: FA je podeljen!

Autor mondo.rs

Pakistanski-američki biznismen sačekaće drugu priliku za kupovinu Vemblija, jer trenutno nema podršku većine u Fudbalskoj asocijaciji.

 Šahid Kan odustao od kupovine Vemblija: FA je podeljen! Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Šahid Kan je senzacionalno povukao ponudu od 600 miliona funti za kupovinu čuvenog Vemblija nakon što mu je saopšteno da Fudbalska asocijacija (FA) nije obezbedila dovoljno podrške u svom članstvu.

Pakistanski-američki biznismen je odustao od dogovora jer je misli da FA verovatno neće obezbediti snažnu većinu glasova kod 127 članova Skupštine sledeće nedelje, kada je trebalo da se donese konačna odluka.

Odluka da se povuče je, po rečima izvršnog direktora FA Martina Glena, katastrofalna. Čelnik Fudbalske asocijacije je prošle nedelje rekao amaterskim fudbalskim liderima da će investicije iz ugovora biti vredne 1,5 milijardi funti.

Kan je svojevremeno izjavio da njegova ponuda zahteva pravilno partnerstvo, uz puno angažovanje svih uključenih.

"U ovom trenutku, posle sastanka održanog prošle sedmice u FA-u, čini se da nema konačnog rešenja za prodaju Vemblija. Moj predlog dovodi do podrške samo jedne tanke većine Skupštine FA-a", rekao je biznismen.

"Moja namera bila je da učinim dobro svima, na način koji jača fudbal i spaja ljude, a ne deli ih. Nažalost, s obzirom na to gde smo danas, zaključio sam da bi ishod glasanja bio daleko od dovoljne većine, odnosno da predsedavajući FA-a ne bi imao podršku da proda Vembli", objasnio je Šahid Kan.

Pakistanac sa američkim papirima, inače vlasnik Fulama i Džeksonvil Jaguarsa, pregovarao je oko kupovine Vemblija kako bi se u domu engleskog fudbala od aprila meseca igrale i utakmice NFL-a. Dogovor je postignut oko operativnog plana, koji podrazumeva razna ograničenja, a jedno zahtevalo da sponzori ne mogu da menjaju ime stadionu ili da dodaju korporativni brend pored imena "Vembli".

Taj sporazum imao je i podršku od Ministarstva sporta Vlade Engleske.

Kan je rekao da ne odbacuje u potpunosti ideju, ali da će ponovo pregovarati kada članovi FA budu ujedinjeni i sa istom vizijom.

"Stadion Vembli je zaista nacionalno blago Engelske, o kojem su brinule i poštovale ga generacije. Prepoznajem strast koju mnogi ljudi imaju prema Vembliju i šta on znači za engleski fudbal i biću spreman da se ponovo angažuju po ovom pitanju, ali pod odgovarajućim okolnostima."

Martin Glen, koji se nadao da će osigurati posao, rekao je da u potpunosti poštuje Kanovu odluku".

"Na nedavnom sastanku gospodin Kan nam je izneo da bez jače podrške FA ne želi da se upušta u posao."

Finansijski direktor FA, Mark Barous, izjavio je da bi svaki region u Engleskoj od dogovora sa Kanom mogao da očekuje 330 poboljšanih travnatih terena i 31 novi stadion. Međutim, odbornici Skupštine FA su doveli u pitanje finansijski plan FA-a i prodaju Vemblija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC