• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić: Opet smo ušli u rizik

Komandant srpske odbrane povukao paralelu između pobjede nad Njemačkom i remija sa Francuskom u kvalifikacijama.

 Vidić: Opet smo ušli u rizik Izvor: MONDO

Ko će se za koji dan ili nedjelju, a kamoli za mjesec dana ili godinu sjećati da je Nemanja Vidić na nesmotren način skrivio penal za Njemačku - niko. Imao je sreće komandant srpske odbrane, u stvari, imao je za saigrača "velikog Vladimira" pred golom.

Stojković je odbranio šut sa bijele tačke Lukasa Podolskog.

Vidić je poslije utakmice objasnio da je rukom samo želio da dodirne protivničkog igrača, za koga je mislio da mu je iza leđa, iako tu nije bilo nikog.

"Greške se događaju", ocijenio je štoper Mančester junajteda.

Za razliku od njega, Zdravko Kuzmanović nije imao sreće na premijernoj utakmici na Mundijalu - načinio je istu grešku, ali Stojković nije zaustavio penal Asamoe Gijana i Srbija je izgubila od Gane.

Taj poraz sada je u debeloj sjenci trijumfa nad "pancerima".

"Ostvarili smo veliku pobjedu protiv velikog protivnika. Igrali smo dobro, naročito u uvodnih 20 minuta, odnosno do isključenja Klosea, a kasnije smo ponovo ušli u rizik da igramo neruhešeno kao protiv Francuske u kvalifikacijama", nastavio je Vidić.

"Poslije prve utakmice i poraza od Gane mediji i kompletna javnost su nas otpisali iz konkurencije za plasman u drugi krug. Ali, nikad se ne zna. Pobijedili smo Nijemce, u sljedećem meču moramo da igramo još bolje. Najbitnije je da smo u mogućnosti da sami odlučujemo o svojoj sudbini".

Poređenjem pristupa igri u utakmicama protiv Gane i Njemačke, dolazi se do zaključka da su u drugom kolu takmičenja u Grupi D "orlovi" bili hrabriji.

"Bili smo svjesni da smo u prethodnu utakmicu ušli sa previše respekta prema protivniku i da nismo bili dovoljno agresivni. Zato smo u prvih 20-25 minuta duela sa Nijemcima bili agresivni, dobro kretali bez lopte i željeli da igramo. Međutim, ne smiju da nam se ponavljaju greške iz perioda igre poslije isključenja Klosea. Moramo mi da se pitamo".

Ne samo na terenu tokom igre, već se Srbi sada pitaju i oko raspleta u Grupi B.

"Sve pada u vodu ako se na plasiramo u osminu finala, što nam je bio cilj pred početak Svjetskog prvenstva. Nije nas poremetio poraz od Gane, iako smo svi bili razočarani, ali smo vjerovali u sebe. Najvažnije je da možemo u drugi krug, jer i dalje zavisimo od sebe", završio je Nemanja Vidić.

(izvještač MONDA sa Mundijala - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC