• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lopetegiju još jedna šansa, pa Konte?

Autor mondo.rs

Da li je na pomolu smena trenera u Real Madridu? Imaće Đulen Lopetegi još jednu priliku...

Neposredno pred početak Svetskog prvenstva u Rusiji, tačnije samo dva dana uoči starta Mundijala, Đulen Lopetegi je na neslavan način završio svoje bitisanje na klupi reprezentacije Španije.

U javnost je procurela vest da je Lopetegi postigao dogovor sa Real Madridom i da će se nakon turnira u Rusiji posvetiti obavezama u najtrofejnijem klubu.

Možda i namerno, Real je pustio vest
u nevreme, uzburkao javnost, a reakcija Kraljevske fudbalske federacije Španije bila je munjevita. Loptegei je ekspresno dobio otkaz i na njegovo mesto postavljen je Fernando Jero.

Španija je učešće na Svetskom prvenstvu završila nenadano rano, već u osmini finala, pošto je Rusija bila bolja u izvođenju penala.

Loptegegiju, posle tri meseca na klupi "kraljevskog kluba", ne cvetaju ruže u prestonici. Real je u ozbiljnoj krizi i uveliko se spekuliše o novom šefu stručnog štaba. Standarde koje je postavio Zinedin Zidan za sada deluju
nedostižni, jer šampion Evrope igra vrlo loše, igrači su van forme, a razlog što se Real i dalje računa kao ozbiljan kandidat u borbi za titulu je taj što ni Barselona ne blista.

Posle osam odigranih utakmica u La Ligi, "beli" imaju četiri pobede, dva remija i dva poraza.
Ispred njih su Sevilja, Barsa i Atletiko. Na čak tri poslednje utakmice u prvenstvu nisu pobedili (Sevilja 0:3, Atletiko 0:0, Alaves 0:1), a ako se tome doda i moskovski poraz od CSKA (0:1), koji je u međuvremenu usledio u Ligi šampiona, onda je jasno da je razočaranje navijača i čelnika Reala opravdano.

Ne samo što je Real u krizi rezultata, već Madriđani na pomenuta četiri meča nisu postigli gol, što ni najstariji navijači "kraljevskog kluba" ne pamte.
Primera radi, Real je u sezoni 2008/2009 imao pet vezanih poraza u Primeri, ali samo na jednoj utakmici nije dao gol.

Velikan svetskog fudbala je tri godine ranije 2006/2007 imao u La Ligi četiri vezana remija rezultatom. Tri su završena bez golova, ali je Brazilac Ronaldo zaustavio niz protiv Saragose (1:1) u 86. minutu.

E, sada, koga umesto Lopetegija?

Koji je majstor spreman da pokrene moćnu mašinu u kojoj su glavne poluge Luka Modrić i Toni Kros prilično zaribale.

U Španiji kažu – Antonio Konte!

Navodno, upravo u italijanskom stručnjaku predsednik Reala Florenitino Pereze vidi izlaz iz krize. Spekuliše se i da je Lopetegi već dobio ultimatum i da će ključne utakmice biti protiv Levantea, Viktorije Plzen i Barsleone.

Osim pobeda u tim duelima, prepreka Konteu bi mogao da bude i sudski spor koji Italijan vodi sa Čelsijem. Naime, "plavci" su odbili da isplate Konteu 10 miliona evra, koji mu sleduju usled otkaza dobijenog pre isteka ugovora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC