• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bata Mirković pred Spartak: Koliko tih Šimura ima?!

Autor mondo.rs

Trener Partizana Zoran Mirković duhovito govorio o kvalitetima Spartaka, posebno pohvalivši Noboru Šimuru.

 Spartak Partizan Superliga Srbije najava Izvor: mts
Izvor: mts

Partizan u nedelju gostuje Spartaku, ali ne u Subotici, već u Kuli, gde je mnogo bolji teren nego na subotičkom stadionu.

"Imamo informaciju da je teren dobar. Druga opcija je bila Novi Sad, ali ovaj teren u Kuli je bolji nego u Novom Sadu", rekao je trener Partizana Zoran "Bata" Mirković na konferenciji za novinare uoči prvenstvenog dula sa Subotičanima (nedelja od 13 časova, TV prenos - Arena sport 1).

Subotički tim je trenutno pretposlednji na tabeli Superlige. Vrlo loš učinak Spartaka u prethodnim kolima - samo dve pobede, dva remija i čak 7 poraza, zakucali su ga za dno tabele.

Mirković, međutim, ne misli da je to pravi odraz kvaliteta Spartaka.

"Kvalitet Spartaka ne odgovara stanju na tabeli. To je čvrsta, dobra ekipa, dobili su novog trenera - Peđu Rogana. Mi smo 'klasići' sa trenerske licence, izuzetno ga cenim. On je malo mlađi od mene, ali ima trenerskog iskustva više nego pola lige. Njegove ekipe uvek igraju agresivno, disciplinovano, očekujem tako i u nedelju", kaže Mirković.

Na dodatno pitanje novinara da malo više analizira ekipu Spartaka, Mirković je istakao nekolicinu kvalitetnih igrača, a najviše Japanca Noboru Šimuru.

"Odličan igrač. Odličan! Motoričan je, svugde ga ima, kako zamrznete sliku - evo ga tu je, kao da je dupliran, tripliran", duhovito je primetio trener crno-belih.

Što se tiče Partizana svi konkurišu za tim, osim nedvoljno oporavljenih Zorana Tošića i mladog beka Zlatana Šehovića, kao i Saše Ilića, koji ima problem sa leđima.

To se odnosi i na Rumuna Gabrijela Enakea, koji se istakao na prijateljskoj utakmici u Sivcu (tokom reprezentativne pauze).

"Enake može da igra po celoj desnoj strani. Zna da igra, ali imamo problem sa tim strancem više. On radi maksimalno, profesionalac je, siguran sam da će mu se ukazati šansa", rekao je Mirković.

Jedan od novinara počeo je da postavlja pitanje Mirkoviću i o mlađim, perspektivnim igračima koji su u pauzi bili priključeni prvom timu Partizana. Pitanje je glasilo:

"Trener ostaje upisan po rezultatima koje postiže i po tome koliko je bisera iz Omladinske škole ubacio u prvi tim..." ..

"Osim ako nije Murinjo, njega baš briga", prekinuo je Mirković novinara, nasmejavši sve u sali.

Novinar je nastavio gde je stao: "Mislim na nekolicinu, pogotovo Filipa Stevanović, za koga kažu da će biti vrhunski fudbaler".

"Filip jeste biser, ali još je dete. Do nekog 'gotovog proizvoda' treba još vremena, ali on ima potencijal da postane ozbiljan igrač", komentar je Bate Mirkovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC