• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda srušila "građevinu", sad može da misli o Enfildu

Autor mondo.rs

Ričmond Boaći najzaslužniji za 11. pobedu u 12 superligaških mečeva.

 Zvezda srušila "građevinu", sad može da misli o Enfildu Izvor: MN PRESS

Ričmond Boaći najzaslužniji za 11. pobedu u 12 superligaških mečeva.

Na dan puta fudbalera Crvene zvezde u Pariz, javnost je iznenadila informacija da na aerodromu nema Ričmonda Boaćija. Centarfor crveno-belih morao je zbog povrede da propusti duel sa Pari Sen Žermenom (1:6) u drugom kolu Lige šampiona, ali će po svemu sudeći biti i te kako spreman za sredu i duel sa Liverpulom na Enfildu.

Boaći je u subotnjem duelu 12. kola Superlige bio dvostruki strelac protiv Rada u pobedi 3:1. Imao je i još nekoliko prilika, kao i poništen pogodak zbog ofsajda, a odlična partija centarfora iz Gane - koji je u četiri prvenstvene utakmice ove sezone postigao isto toliko golova - pokazuje da veoma motivisan odlazi u Englesku. Jasno je, najviše zbog najavljenog transfera u januaru o kojem je sam pričao.

Mrežu "građevinara" načeo je u 38. minutu posle odličnog udarca glavom na centaršut Ebisilija. Potom se Marko Gobeljić u 45. ubacio iz drugog plana na centaršut Miloša Degeneka za 2:0, a svoj drugi pogodak Boaći je postigao u 57. minutu, na dodavanje Slavoljuba Srnića.

Utešni gol za goste dao je iskusni Nenad Marinković u 78, posle asistencije Stefana Mihajlovića.


Utisak je da se crveno-beli nisu previše naprezali da bi upisali i 11. pobedu u 12 kola Superlige, uz jedan remi i zadržali sedam bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša. Vladan Milojević je ponovo izostavio neke od "rovitih" ili umornih igrača, tako da u protokolu nisu bili Vujadin Savić, Milan Rodić, Marko Marin i El Fardu Ben, a tokom utakmice zamenjeni su Filip Stojković i Branko Jovičić. Prvi posle nezgodnog pada već u prvom poluvremenu, a drugi posle sudara u finišu. Čini se, ipak, da je to bilo radi predostrožnosti više nego zbog ozbiljnosti povreda, ali sačekaćemo rezultate lekarskih pregleda...

Kao što smo pomenuli, Crvena zvezda u sredu igra protiv Liverpula u gostima, a potom narednog vikenda (pretpostavljamo u nedelju) gostuje u Šapcu protiv Mačve.

Rad je vezao i četvrtu uzastopnu pobedu, a u idućem kolu sledi im još jedan težak ispit jer na Banjicu stiže Radnički iz Niša.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (36. Sumaila), Degenek, Babić, Gobeljić - Jovičić (74. Čaušić), Krstičić - Srnić (62. Kafu), Ebisilio, Simić - Boaći.

RAD: Marković - Vico, Perendija, Šipčić, Tričković - Bainović (69. Busnić), Petrović - Živković (64. Trifunović), Marinković, Mladenović (79. Ilić) - Mihajlović.

Sudija: Momčilo Marković.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- PREČKA, ali i odlična intervencija Markovića sačuvali su mrežu Radovog gola u 90. minutu posle šuta Babića nakon akcije iz kornera.

- GOOOL! Rad smanjuje na 1:3 pogotkom Nenada Marinkovića u 78. minutu, koji je posle pravovremenog dodavanja Stefana Mihajlovića uspeo da obiđe Milana Borjana i pošalje loptu u mrežu.

- STATIVA je sačuvala gol Crvene zvezde posle kornera u 73. minutu. Bio je to centaršut na prvu stativu, Perendija je glavom prebacio loptu, do Stefana Mihajlovića koji je pobegao Degeneku, ali nekadašnji član crveno-belih nije bio dovoljno precizan. Zapravo, imali su domaći sreću da je pogodio okvir gola.

- Mogao je Biaći do het-trika u 63. minutu, ali i do asistencije Kafuu, koji je minut ranije zamenio Srnića. Od svega, ipak, samo korner za crveno-bele.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 57. minuta, pogotkom Ričmonda Boaćija, njegovim drugim ove subote. Ovaj put, asistent je bio Slavoljub Srnić koji je poslao loptu u prostor, napadač crveno-belih izdržao duel sa protivničkim igračem, a potom i precizno šutirao po zemlji u bliži ugao.

- Umalo da Marko Gobeljić iz centaršuta savlada Dušana Markovića u 54. minutu, ali je golman Rada uspeo da skrene loptu u korner. Odmah potom ponovo je zapretio Gobeljić, udarcem sa više od 20 metara, ali je Marković bio dobro postavljen.

- Poništen gol Ričmondu Boaćiju u 48. minutu zbog ofsajd pozicije. Opravdano...

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Ne preterano uzbudljiv prvi deo utakmice, ali Zvezda potpuno zasluženo vodi. "Probudili" su se domaći igrači u finišu prvog poluvremena i posle dve lepe akcije krunisali nadmoć koju su imali od početka, što najbolje potvrđuje posed lopte 83:17% u korist crveno-belih.


- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 45. minuta golom Marka Gobeljića koji se odlično ubacio iz drugog plana na centaršut Miloša Degeneka.

- Malo je nedostajalo da Zvezda povede 2:0 u 41. minutu, posle lepe akcije Gobeljića i Simića, ali je Marković uspeo da zakači loptu i spreči je da dođe do Boaćija koji je bio u odličnoj poziciji.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 38. minuta pogotkom Ričmonda Boaćija. Sjajno je zahvatio loptu glavom posle centaršuta Ebisilija.

- Neće Stojković nastaviti utakmicu, ali je utisak da je to odluka iz predostrožnosti. Umesto njega, od 36. minuta na terenu je Rašid Sumaila. Ova izmena znači i promenu pozicija u defanzivnoj liniji Crvene zvezde, pa je Degenek prešao na desnog beka, a štoperski par činiće Babić i Sumaila.

- Nezgodan pad Filipa Stojkovića posle visokog skoka u 33. minutu i čini se da kapiten Crvene zvezde ove subote neće moći da nastavi utakmicu.

- Solidna kontra "građevinara" u 24. minutu, ali je Borjan bio na visini zadatka i sprečio nešto više od samog pokušaja da bude savladan.

- Solidan šut Ebisilija u 14. minutu sa velike udaljenosti, ali je Marković uspešno sačuvao svoju mrežu.

- Dobra prilika i za Rad, u 12. minutu posle auta. Lopta je došla do Mladenovića, ali se on nije snašao u "srcu" kaznenog prostora domaćeg tima.

- Umalo da Zvezda povede u 10. minutu. Boaći se ubacio iz drugog plana posle centaršuta Stojkovića, nesebično je poslao loptu ka Gobeljiću, iako je sam mogao da šutira, ali je Šipčić odlično intervenisao i otklonio opasnost po gostujući gol.

- Žuti karton za Nenada Krstičića već u drugom minutu, pošto je vezista Crvene zvezde oštro uklizao Stefanu Vicu na sredini terena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC