• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA ŠAMPIONA: Barselona i Englezi...

U polufinalu, kao i prošle godine, igraće Mančester junajted, Liverpul i Čelsi. Razlika je u tome što će im se suprotstaviti Barselona, a ne Milan.

 LIGA ŠAMPIONA: Barselona i Englezi...  Izvor: MONDO

Verovali ili ne, u polufinalu Lige šampiona ponovo će igrati Mančester junajted, Liverpul i Čelsi. Razlika u odnosu na prošlu godinu je ta, što će se u borbi za finale Englezima suprotstaviti Barselona, a ne Milan.

Veče posle zaključivanja novog sukoba između Liverpula i Čelsija, pobednici prvih četvrtfinalnih duela od pre nedelju dana, Mančester junajted i Barselona, rutinski su odradili revanše na svojim stadionima protiv Rome, odnosno Šalkea.

Barselona će sada imati priliku da posle sudara sa Mančester junajtedom ponovi podvig ekipe Milana od pre godinu dana, kada su Italijani uspeli da osvoje najcenjeniji trofej u evropskom fudbalu i osujete potpunu dominaciju Premijerligaša.

MANČESTER JUNAJTED - ROMA 1:0, UKUPNO 3:0

Ser Aleks Ferguson, pomalo potcenjivački, izveo je rezervni sastav na duel na "Old Trafordu", u kojem je Roma morala da načini čudo posle poraza na svom terenu od 2:0.

Na kraju mu niko neće zameriti što je odmarao prve zvezde, Vejna Runija i Kristijana Ronalda, strelce u prvom meču - 1:0, Tevez u 70. minutu.

Ipak, kockanje mu umalo nije došlo glave, jer je Roma, za koju kao ni u prvom susretu nije igrao "Il kapitano" Frančesko Toti, imala priliku da povede sa bele tačke u 29. minutu, kada je arbitar kaznio start Vesa Brauna nad Mansinijem.

U odsustvu Totija, odgovornost je preuzeo Daniele De Rosi i poslao loptu nebu pod oblake!

Bio je to trenutak velikog olakšanja na "Teatru snova", jer je pitanje kako bi se standardni rezervisti: Pike, Braun, Silvestre, Park, igrači iz "rotacije": Anderson i Tevez, uz vidno povređenog Rija Ferdinanda - skupa - snašli pri vođstvu Rimljana.

Tim pre, što kao i na "Olimpiku" Roma nije bila podređen rival. Jedini predstavnik Italije u četvrtfinalu igrao je tečno, probojno po bokovima, stvarao šanse, ali opet nije postigao pogodak.

Bolju priliku za to, od penala, nisu mogli ni da traže, tako da je samo bilo pitanje vremena kada će ih Mančester kazniti. Argentinac Tevez uzeo je jednu loptu na sredini terena, žustro je povukao ka golu Donija, poslao na desni bok, odakle je usledio centaršut Ovena Hargrivsa.

Tevez se u punom trku bacio, zahvatio loptu glavom tik iznad trave i sproveo je u mrežu za kraj svih dilema u 70. minutu meča.

Ležeran kraj šeste utakmice Mančestera sa Romom u dve godine, Ferguson je iskoristio da na teren uvede Garija Nevila. Desni bek povredio je skočni zglob pre više od godinu dana, a dočekan je ovacijama na "Trafordu".

Odluku menadžera da iz igre izvede Andersona, pomalo je naljutila Rija Ferdinanda, koji je odigrao ceo meč povređen, ali nije zamenjen u finišu.

BARSELONA - ŠALKE 1:0, UKUPNO 2:0

U polufinale ide i velika, ali ne više tako moćna Barselona. Sa dve pobede od 1:0, prvom u Gelzenkirhenu, drugom na svom "Kamp Nou", Katalonci su eliminisali debitanta u nok-aut fazi Lige šampiona, nemački Šalke.

Gol odluke postigao je Jaja Ture u 43. minutu, posle asistencije Bojana Krkića, momka koji je postigao gol u prvom susretu u Nemačkoj.

Krkić je posle pasa Turea poslao oštar centaršut po zemlji, Mladen Krstajić uspeo je samo da je podigne u vazduh, posle čega ju je "poklopio" Ture za, ispostavilo se, konačnih 1:0.

Ture je tog dana proglašen za najbolje pojačanje u Primeri ove sezone, pa je bio red da to i potvrdi.

Ipak, kao i u Mančesteru, do prvog gola mogli su lako da dođu gosti. Šalke je do vodećeg gola imao tri stopostotne prilike, koje nisu iskoristili Altintop i Kuranji (dve).

Već posle vodećeg gola Barselone, opala je i strast kod igrača Šalkea, tako da su svi na stadionu samo čekali poslednji zvižduk ili bar neki magičan potez skupih izabranika Franka Rajkarda.

Nije bilo golova, bilo je samo prilika.

REZULTATI REVANŠ MEČEVA ČETVRTFINALA:

Mančester junajted - Roma 1:0, prvi meč 2:0
/Tevez 70/

Barselona - Šalke 1:0, prvi meč 1:0
/Ture 43/

U utorak:

Liverpul - Arsenal 4:2, prvi meč 1:1

Čelsi - Fenerbahče 2:0, prvi meč 1:2

Prvi polufinalni mečevi igraju se 22. i 23. aprila, a revanši su sedam dana kasnije.

Finale je 21. maja u Moskvi.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC