• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinci, ovako se kreće pravi napadač!

Autor mondo.rs

Pogledajte kako se to radi: Perfektnom anticipacijom uz promjenu pravca, Ikardi se lako oslobodio čuvara i elegantnim udarcem glavom "spustio" loptu u nebranjenu mrežu za delirijum među većinom na stadionu.

"Pravom napadaču potrebna je jedna šansa" i "fudbal se igra do posljednjeg zvižduka sudije" dve su izlizane fraze koje su se u nedjelju uveče potvrdile kao tačne na krcatoj "Meaci".

Kapiten Intera, Mauro Ikardi, uputio je tri udarca prema golu Đanluiđija Donarume tokom pregrubog "Derbija dela Madunina" - jedan je izblokiran, dva su završila u mreži.

Onaj drugi, u 92. minutu, postavio je konačnih:

Ikardi je iz prve šanse na utakmici postigao gol, ali se ispostavilo da je savršen pas u prostor sa lijevog boka u međuvremenu glavom "overio" Matijas Vesino i tako "poslao" svog kapitena u ofsajd poziciju. Minimalnu, ali dovoljno uočljivu za tim glavnog arbitra Marka Gide.

Često nedovoljno uključen u ofanzivne akcije "nerazura", za šta je u velikoj meri zaslužna bila i defanzivna postavka trenera gostiju Đenara Gatuza, 25-godišnji Argentinac čekao je na narednu šansu do 41. minuta.

I bio je spreman!

Kada je vjerovatno ponovo "vidio" loptu u mreži iza nemoćnog Donarume, baš kao i onih 80.000 na tribinama "fudbalske katedrale", požrtvovana odbrana Milana uspjela je da izblokira taj udarac i spriječi dugo čekano vođstvo crno-plavih (koji su u međuvremenu uzdrmali i prečku preko Stefana De Fraja).



Ikardi u Interu

sezona - gol/asistencija/utakmica

2018/19 - 6/2/9

2017/18 - 29/1/36

2016/17 - 26/7/41

2015/16 - 16/4/34

2014/15 - 27/9/48

2013/14 - 9/2/23

ukupno - 114/25/192

I, dok je Gatuzova ratoborna vojska gledala kako će povrijediti nekog od ključnih igrača u timu trenera Lućana Spaletija (Radža Najngolan izdržao je do 30, a Ivan Perišić do 70. minuta nako što su morali da zatraže izmjene i povrijeđeni napuste teren), Argentinac je nastavio strpljivo da vreba šansu i to se isplatilo.

U posljednjoj akciji na susretu, Vesino se za kiks iz prvog poluvremena iskupio savršenim centaršutom sa desne strane, koji je prevario kompletnu odbranu crveno-crnih i naveo Donarumu na pomisao da bi trebalo da istrči "na loptu", pa je kazna bila neminovna - perfektnom anticipacijom uz promjenu pravca, Ikardi se lako oslobodio čuvara i elegantnim udarcem glavom "spustio" loptu u nebranjenu mrežu za delirijum među većinom na stadionu.

Iz utakmice koju je direktno prenosila "Arena sport", a u kojoj je Gida morao da isključi Lukasa Bilju za dva preoštra starta na Najngolana za pola sata (nakon čega je "Nindža" morao napolje), svakako je najzanimljivije izdvojiti baš trenutak odluke - pogledajte. 



Klinci, ako trenirate fudbal i imate privilegiju da igrate u napadu, ovako se kreće pravi centarfor.



Tako se to radi...

Ikardi je u posljednja četiri "Derbija dela Madonina" postigao pet golova, računajući i het-trik za pobjedu od 3:2 prošle sezone. Od kada je u sezoni 2015/16 kapitenska traka dodeljena argentinskom napadaču, Inter nema poraz od Milana (3-3-0).

U jedinom derbiju koji su "rosoneri" dobili u prethodnih pet sezona (3:0, 22. kolo 2015/16), Ikardi je počeo na klupi za rezerve zbog povrede.

Iako tokom karijere nije uvijek postupao i govorio sportski, a sebi je u velikoj mjeri otežao aferom sa sadašnjom djevojkom Vandom Narom sa kojom je romansu započeo dok je bila udata sa još jednog argentinskog fudbalera, Maksija Lopeza, Ikardi je u međuvremenu sazrio i shvatio šta znači biti kapiten kluba kakav je Inter.

Kada je proslavio jedan od najdražih golova u karijeri, prišao je, pružio ruku i ponudio utjehu mladom Donarumi, koji se već spremao za nove uvrede sa tribine na kojoj su najvatreniji Milanisti.

Evo i kompletnog video izvještaja sa "Derbija Milana".

FCIACM
Izvor: YouTube


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC