• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uverio se i Milivojević - Pikford je majstor za "kreč"

Autor mondo.rs

Golman Evertona "nije uradio domaći zadatak" pred meč protiv Kristal Palasa, ali je ipak uspeo da odbrani šut srpskog veziste.

Uzbudljiv meč u nedelju su odigrali Everton i Kristal Palas, a golman domaćina Džordan Pikford (24) bio je heroj, iako su golove za njegov tim postigli Dominik Kalvert Luin i Čenk Tosun.

U 60. minutu utakmice čuvar mreže "karamela" pročitao je šut srpskog veziste Luke Milivojevića iz penala. Iako se bacio u svoju levu stranu, prvi golman engleske reprezentacije zadržao je desnu nogu na sredini dovoljno dugo da njom "skine" šut kapitena Palasa.

Ispostavilo se da je to bio i odlučujući momenat, o kojem je Pikford govorio posle meča, priznavši da je "zaboravio" da se pripremi i da nauči na koji način Milivojević izvodi penale.

Njegov menadžer, Marko Silva, smatra da pouzdani golman sve više "ulazi u glavu" protivničkim igračima, koji su svesni da je majstor za jedanaesterce. Od prošle jeseni, Pikford je "skinuo" šest udaraca sa bele tačke, a ne zaboravlja se i njegov sjajan nastup protiv Kolumbije na Svetskom prvenstvu.

"Pikford ima taj kvalitet. Jak je u tom trenutku i može da ostane miran i da donese pravu odluku. Bio je to važan momenat utakmice", ocenio je menadžer Evertona, čiji tim je pobedio u tri utakmice u poslednja četiri kola.

/Everton kaznio Lukin promašaj sa penala/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC