• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ol vajtsi" šokirali Italiju!

Novi Zeland igrao neriješeno sa Italijom 1:1 (1:1) u drugom kolu Grupe F. "Ol vajtsi" imaju realne šanse da se plasiraju u drugu fazu.

 "Ol vajtsi" šokirali Italiju! Izvor: MONDO

Ako su pobjeda protiv Srbije u pripremnoj utakmici i remi sa Slovačkom u prvom meču na Svjetskom prvenstvu proglašeni na Novom Zelandu za istorijske rezultate, šta tek onda reći za neriješen ishod duela sa Italijom...

Tim koji je prije početka takmičenja proglašen za totalnog autsajdera, i to ne samo u svojoj grupi već čitavog turnira, nalazi se vrlo blizu druge faze, sa podjednakim šansama kao i četvorostruki prvaci planete - Italija.

"Kiviji" su odoljeli napadima aktuelnih svjetskih prvaka i kolo prije kraja sami odlučuju o svojoj sudbini. Pobjeda protiv Paragvaja sigurno ih vodi u drugi krug, a u nekoj varijanti dovoljan im je i bod.

NOVI ZELAND -ITALIJA 1:1 (1:1)

NELSPRUIT. Stadion: Mbombela. Sudija: Karlos Batres (Gvatemala). Strelci: Šmelc 7', Jakvinta 28' (pen)

ITALIJA (4-4-2): Marketi - Zambrota, Kanavaro, Kjelini, Krišito, Pepe (od 46' Kamoranezi), De Rosi, Montolivo, Markizio (od 61' Pacini) - Jakvinta, Đilardino (od 46' Di Natale).

Selektor: Marčelo Lipi

NOVI ZELAND (4-5-1): Paston - Rid, Nilsen, Vicelić (od 80' Kristi), Smit - Falon (od 62' Vud), Eliot, Bertos, Lokhed, Kilen (od 90' Baron) - Šmelc.

Selektor: Riki Herbert



Šok za "azure" dogodio se već na početku meča.

Novi Zeland je poslije sedam minuta igre vodio sa 1:0. Federika Marketija, koji je zamijenio povrijeđenog Đanluiđi Bufona na golu Italije, savladao je Šejn Šmelc.

Napadač "ol vajtsa" je poslije centaršuta sa lijeve strane iskoristio poklon Fabija Kanavara i doveo svoju reprezentaciju do prednosti. Iskusnog kapitena Italije iznenadila je lopta, koju niko nije uspio da zakači poslije ubacivanja, ona se odbila od njega i kao na tacni pala pod noge Šmelcu.

Italijani su poslije šokantnog početka krenuli znatno agresivnije ka golu Novog Zelanda. Redale su se prilike, a izjednačenje je najavio Rikardo Montolivo kada je u 26. minutu sa 30-ak metara pogodio unutrašnji dio stative, ali se lopta ipak odbila u polje.

Već u narednom napadu svjetski prvaci stigli su izjednačenja. Neiskusni Tomi Smit bio je neoprezan u svom kaznenom prostoru. Lopta je išla dosta visoko, čini se neuhvatljivo za Danijelea De Rosija, ali ga je mladi Novozelanđanin povukao za dres i skrivio penal.

Precizan sa 11 metara bio je Vićenco Jakvinta.

Lipi je već na početku drugog poluvremena izvršio dve izmjene. Umjesto Pepea i Đilardina ušli su Mauro Kamoranezi i Antonio Di Natale. I upravo je najbolji strijelac Italije i Udinezea imao priliku već u prvom kontaktu sa loptom, ali je njegov pokušaj iz voleja uspješno zaustavio Paston.

I pored velike ofanzive Italijana i Novi Zeland je uspio da ugrozi gol protivnika. Ivan Vicelić, igrač za najviše nastupa za "kivije", snažno je šutirao iz daljine sredinom drugog poluvremena, ali je bio neprecizan.

Ne samo da je Novi Zeland uspio da odoli strahovitom pritisku Italije, da se odbrani od bezbroj opasnih pokušaja zvezda Serije A, već je u finišu meča Kris Vud imao odličnu šansu da iznenađnje učini još većim. Najvećim!

Njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio je tik pored stative.

Ostalo je u Nelspruitu ISTORIJSKIH za "ol vajtse" i poražavajućih za "azure" 1:1.

Paragvaj je u Grupi F prvi sa četiri boda. Italija i Novi Zeland imaju po dva, dok je Slovačka posljednja sa jednim bodom. Sve reprezentacije imaju šansu za prolazak u osminu finala.

U posljednjem kolu sastaju se Novi Zeland - Paragvaj i Italija - Slovačka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC