• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žrijeb za LŠ: Željo autsajder

"Autsajderi smo, vidjećemo da li totalni ili prihvatiljivi", kaže trener Željezničara Amar Osim pred žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Žrijeb za LŠ: Željo autsajder Izvor: MONDO

U švajcarskom Nionu u podne će biti održan žrijeb drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, a klubovi iz BiH biće u podređenom položaju.

Šampion BiH sarajevski Željezničar neće biti povlašćen, pa ga čeka težak posao da prođe u treće kolo kvalifikacija, a za protivnika bi mogao dobiti zagrebački Dinamo ili beogradski Partizan, što bi bila jedna od najgorih solucija za izabranike Amara Osima, kao I bečki Salcburg.

Prihvatljivije opcije su irski Bohemijans, litvanski Ekranes ili kazahstanski Aktobe.

Osim smatra da koga god dobije za protivnika, Željezničar neće biti favorit.

"Iskreno, nisam previše ni razmišljao o žrijebu. Realnost je da smo mi autsajderi, a jedina je dilema hoćemo li biti totalni ili neki prihvatljivi. Dobra stvar je što Željezničar nema šta izgubiti, no opet svaka utakmica igra se da prođeš, tako da bi bilo lijepo napraviti nešto", rekao je Osim za "Dnevni avaz".

Ako bi morao birati, trener Želje odlučio bi se da protivnik bude neko atraktivno ime.

"Pa, kada bih znao da ćemo ispasti svakako, volio bih da to bude od prave ekipe, poput Salcburga, Dinama, Partizana, Sparte", rekao je Osim.

“Slovačka Žilina je neatraktivan protivnik, a bolji su od nas tri puta i imaju pet puta veći budžet, isto tako BATE Borisov, Hapoel, Omonija. Ne opterećujem se previše, pokušat ćemo dati koliko možemo, a vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno”, dodao je on.

Prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se 13. i 14. jula, dok su revanši na programu 20. i 21. jula.

Predstavnici Željezničara u Nionu biće potpredsjednik kluba Nijaz Brković, zatim član Predsjedništva Džemal Bisić i direktor Dželaludin Muharemović.

Mogući protivnici Željezničara: Hapoel Tel-Aviv (Izrael), Sparta Prag (Češka), Rozenborg (Norveška), Salcburg (Austrija), Liteks (Bugarska), Dinamo (Hrvatska), Partizan (Srbija), BATE Borisov (Bjelorusija), Leh (Poljska), Žilina (Slovačka), Šerif Tiraspol (Moldavija), Debrecen (Mađarska), Omonija (Kipar), AIK Štokholm (Švedska), Bohemijans Dablin (Irska), Ekranas (Litvanija), Aktobe (Kazahstan)

U slučaju prolaska u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pored pobjednika iz drugog kola nosioci će biti Anderleht (Belgija), Bazel (Švicarska) i Kopenhagen (Danska).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC