• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (žrijeb): Borac protiv Lozane

Banjalučki Borac će poslije 20 godina ponovo igrati u jednom evropskom takmičenju, a prvi protivnik će mu biti švajcarska Lozana.

 LE (žrijeb): Borac protiv Lozane Izvor: MONDO

Osvajač Kupa BiH Borac igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lozane, odlučeno je u ponedjeljak žrijebom u Nionu.

Borac bi trebao gostovati u prvom meču 15. Jula, a sedam dana kasnije dočekati Švajcarce na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Fudbaleri Širokog Brijega i Zrinjskog takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope počeće dve sedmice ranije, odnosno u prvom kolu.

Široki Brijeg imaće težak posao već na startu kvalifikacija pošto je žrijebom u Nionu u ponedjeljak odlučeno da će mu protivnik biti ljubljanska Olimpija.

Zrinjski će imati nešto lakši posao pošto će igrati protiv kazahstanskog Tobola, koji je domaće prvenstavo završio na četvrtom mjestu.

Prvi mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se 1. jula, a revanč mečevi su na rasporedu sedam dana kasnije.

Srpski predstavnici u Ligi Evrope, OFK Beograd i subotički Spartak imaju lepu priliku da se pridruže Crvenoj zvezdi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

OFK Beograd će u 2. kolu kvalifikacija igrati sa pobjednikom meča Torpedo Žodino (Bjelorusija) - Filkir (Island).

Spartak je za protivnika dobio Diferdanž iz Luksemburga. Riječ je o klubu koji je formiran 2003. godine, fuzijom dve lokalne ekipe - "Crveni momci" (Red boys) i AS Diferdanž.

Red boys Differdange je već igrao u Kupu šampiona i u Kupu UEFA, ali nikad nije prošao prvo kolo. Najveći uspjeh bila je pobjeda nad Omonijom sa Nikozije 2:1, 1979. godine u KEŠ-u, ali ga je u revanšu kiparska ekipa deklasirala - 6:1.

U Kupu UEFA, 1984. godine luksemburška ekipa je iznenadila sve odigravši 0:0 sa Ajaksom iz Amsterdama, ali je u revanšu bilo čak 14:0 za holandsku ekipu, što je i dalje rekord tog takmičenja.

Prve utakmice igraju se 15. jula, a revanš mečevi su 22. jula.

U prvim utakmicama OFK će biti domaćin, a Spartak ide u Luksemburg.

Podgorička Budućnost igraće protiv Bakija iz Azerbejdžana, splitski Hajduk ide na sjevernoirski Kliftonvil, a grčki Olimpijakos, gotovo stalni učesnik Lige šampiona, igraće u 2. kolu kvalifikacija za LE protiv albanske Bese.

Mađarski Videoton, novi klub dosadašnjeg golmana Partizana, Mladena Božovića, igraće protiv slovenačkog Maribora.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC