• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dostanić: Hoću drugačiju Zvezdu

Koferi su spakovani i ekipa je u ponedjeljak, malo prije 13 časova, "Lastinim" autobusom na sprat krenula put Pohorja gdje će boraviti do 4. jula.

 Dostanić: Hoću drugačiju Zvezdu Izvor: MONDO

Tamo će igrači početi da grade "drugačiju Crvenu zvezdu" zajedno sa arhitektom Ratkom Dostanićem.

Trener crveno-bijelih poveo je ekipu u Sloveniju na bazični dio prirpema, gdje lopta neće biti u prvom planu, a želja mu je da:

"Promijenimo mnogo toga...", rekao je Dostanić pred polazak na put.

"Moramo da igramo brže i agresivnije. Zvezda jednostavno mora da igra dopadljiv fudbal, a svaki igrač mora da se daje kolektivu. To je princip od kojeg nećemo odustati", rekao je Dostanić, koji je 21. marta ove godine naslijedio Vladimira Petrovića Pižona na mjestu trenera, uzeo Kup Srbije, ali posustao u šampionskoj trci sa Partizanom.

Sada, kada je dobio priliku da započne sezonu na klupi, želi da igru postavi po svom ukusu, a kaže da je to - brz i atraktivan fudbal.

U tome bi trebalo da pomognu dvojica novih igrača Vladan Binić (23) i Marko Vešović (19), ali i jedan iskusan igrač, bivši kapiten - Ognjen Koroman.

Binić i Vešović su u ponedjeljak ujutru potpisali ugovore sa Crvenom zvezdom u Fudbalskom savezu Beograda, dok Koroman to još nije uradio. Trebalo bi u srijedu, poslije čega će se priključiti ekipi u Pohorju.

"Nama je najvažniji dogovor sa Koromanom, a poznata je i naša želja da se dogovorimo sa Duškom Tošićem. Na njemu je da odluči...", rekao je Dostanić, koji je u dogovoru sa upravom odlučio da povede Dejana Lekića na pripreme, uprkos tome što se očekuje da Zvezdina "devetka" otputuje u Španiju i priključi se Rasingu iz Santandera.

Da li će biti dogovora sa Tošićem trebalo bi da bude poznato u četvrtak ili petak, rečeno nam je u Ljutice Bogdana.

"Vidjećemo šta će biti sa Lekićem, ako bude otišao, potražićemo još jednog napadača", rekao je Dostanić.

Lekić će, prema informacijama iz kluba, trenirati sa ekipom u Pohorju, kako bi ostao u formi, a u Španiju će "čim stignu svi papiri".

U Pohorju, Zvezda će igrati protiv Kopera, Domžala i jednog lokalnog trećeligaša.

"Presrećan sam što sam potpisao za ovako veliki klub, najveći na Balkanu. Ovo je veliki izazov za mene i nadam se da ću uspjeti da se dokažem u crveno-bijelom dresu", rekao je u ponedjeljak Vešović, koji se obavezao na četvorogodišnju vjernost Zvezdi.

"Odradio sam nekoliko treninga i prezadovoljan sam kako su me novi saigrači prihvatili. Svi oni su prolazili kroz tu fazu adaptacije i znaju kako je biti novalija. Svjestan sam da se u Zvezdi uvijek očekuju pobjede i trofeji. Nadam se da ću se dokazati kroz dobar rad. Ne bi mi smetalo da za početak budem i rezerva, samo da se izborim među osamnaest igrača", kaže Vešović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC