• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO AFRIKA: "Orlovi" sa jednim napadačem?

Srpski defanzivac smatra da će "orlovi" pobijediti ako odigraju kako znaju, bez obzira na kvalitet Australije.

 MONDO AFRIKA: "Orlovi" sa jednim napadačem? Izvor: MONDO

Nemoguće je "provaliti" šta će selektor Srbije smisliti za meč sa Australijom, koji će se igrati u srijedu, od 20.30 časova u Nelspruitu, ali će skoro sigurno ponovo napraviti izmjene u startnih 11.

U odnosu na premijerno izdanje, protiv Gane, za utakmicu sa Njemačkom promijenio je trojicu igrača, od kojih je Aleksandra Lukovića morao da izostavi zbog crvenog kartona. Igrali su Zdravko Kuzmanović (umjesto Nenada Milijaša), Miloš Ninković (umjesto Marka Pantelića) i Neven Subotić (umjesto kažnjenog Lukovića).

Treninzi srpske reprezentacije su, osim uvodnih 15 minuta, zatvoreni za javnost, pa je teško i naslutiti sastav, a za sada ni reprezentativci ne znaju ko će igrati.

Za očekivati je da se Antić neće "zaletjeti", bez obzira što samo pobjeda protiv "kengura" sigurno vodi "orlove" u osminu finala. U slučaju eventualnog remija, moraće da se nadaju da Gana i Njemačka neće remizirati, odnosno da "panceri" neće pobijediti sa samo jednim golom razlike.

Uprkos tome, očekuje se oprezna igra iz čega proističe da će "orlovi" ponovo početi meč sa jednim napadačem, Nikolom Žigićem, kao i protiv Njemačke.

Sigurno je i da će u veznom redu biti kapiten Dejan Stanković, baš kao i Milan Jovanović i Miloš Krasić po krilima. Neizvjesno je da li će šansa ponovo biti ukazana Zdravku Kuzmanoviću od prvog minuta ili bi njegovo mjesto mogli da zauzmu Radosav Petrović ili Nenad Milijaš.

Miloš Ninković je protiv "pancera" odradio taktički zadatak, ali bi protiv Australije to mogao da bude Gojko Kačar.

Mjesto na golu zagarantovano je Vladimiru Stojkoviću.

Međutim, pored Žigića i Kuzmanovića, četvorica odbrambenih igrača imaju žute kartone - Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Neven Subotić i Aleksandar Kolarov, pa bi u slučaju da i u meču sa "kengurima" požute, a "orlovi" stignu do osmine finala, morali da preskoče naredni duel.

S obzirom na to da je Radomir Antić mnogo puta do sada izjavio da nikada ne kalkuliše, očekuje se da jedina izmjena u zadnjoj liniji bude - povratnik poslije odslužene suspenzije Aleksandar Luković umjesto Nevena Subotića.

Aleksandar Kolarov je u oba dosadašnja meča imao prednost u odnosu na Ivana Obradovića na poziciji lijevog beka, a uprkos žutom kartonu bi mogao opet da startuje, jer ima razoran i precizan udarac iz daljine što se na tekućem Mundijalu pokazalo kao najubojitije oružje zbog neuobičajenih karakteristika lopte "džabulani".

Sastav bi mogao da izgleda ovako: Stojković - Ivanović, Vidić, Luković, Kolarov - Stanković, Petrović - Jovanović, Kačar, Krasić - Žigić.

(izvještač MONDA sa Mundijala - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC