• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajevac otjerao, pa pomilovao Muntarija

Selektor Gane Milovan Rajevac prvo je odstranio, pa vratio jednog od najboljih igrača reprezentacije Suli-Ali Muntarija.

 Rajevac otjerao, pa pomilovao Muntarija Izvor: MONDO

Nedovoljno oporavljeni vezista Intera navodno je izvrijeđao Rajevca u subotu i bjesnio pred ostalim igračima, zbog "samo" remija protiv Australije (1:1), u Grupi D.

Australijanci su poveli na tom meču i rano ostali bez isključenog Harija Kjuela, koji je igrao rukom na gol crti i spriječio izjednačenje. Ipak, sa bijele tačke Asamoah Gijan postigao je gol za 1:1, ali "Crne zvijezde" do kraja meča nisu uspjele da preokrenu rezultat u svoju korist.

Sve to, mnogo je uznemirilo Gance, koje očekuje meč sa Nijemcima u trećem kolu, kada se budu sastajali Srbija i Australija.

Prednjačio je Muntari, na čijem se repertoaru našao i Rajevac, piše "Ghanasoccernet", a prenose svjetske agencije.

Zbog toga, Rajevac je odlučio da odstrani Muntarija iz ekipe, ali se buntovni vezista izvinio dan kasnije, u nedelju, i "pomilovan" je od strane srpskog trenera.

Strasti su stišali kapiten tima Džon Mensah i predsjednik Fudbalskog saveza Gane Kvasi Njantaki. Kasnije, objavljeno je i zvanično saopštenje.

"Želimo da saopštimo da je Suli Muntari reagovao ljutito i na način koji je suprotan Kodeksu ponašanja naših igrača, poslije meča Gane protiv Australije, 19. juna, na Rojal Bafokeng stadionu u Rustenburgu. Zbog toga, bio je primjereno kažnjen, ali je igrač kasnije objasnio da je njegova reakcija bila posljedica sopstvene frustracije zbog nemogućnosti ekipe da pobijedi", napisano je.

"Suli je odmah prepoznao svoju grešku i izvinio se rukovodstvu reprezentacije, tehničkom osoblju i ostatku ekipe 'Crnih zvijezda'. Igrač je podsjetio da je uvijek bio posvećen i lojalan timu, kao i da je kod njega prisutna volja da pruži sve od sebe i uradi najbolje za tim", zaključeno je u saopštenju.

Ipak, sukob na relaciji Rajevac - Muntari postoji od pre početka Mundijala, kada je Muntari nedovoljno oporavljen od povrede došao na pripreme. Spekulisalo se tada da li će on uopšte igrati na SP, a kada ga je Rajevac uvrstio na spisak, Muntari je samovoljno napustio ekipu na aerodromu u Amsterdamu i bez znanja i dozvole stručnog štaba, otputovao je kod jednog ljekara u Londonu, kojeg je upoznao dok je igrao u Premijer ligi.

Kasnije se priključio ekipi i bilo mu je oprošteno.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC