• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propao Terijev "puč" protiv Kapela

O tome da je francuska reprezentacija popucala po šavovima, već smo čitali. Ali, izgleda da su šavovi počeli da se rašivaju i kod Engleza.

 Propao Terijev "puč" protiv Kapela Izvor: MONDO

Britanski mediji, umjereniji, ali i oni obojeni žutom, objavljuju serije tekstova o tome da je atmosfera ozbiljno narušena u timu Engleske, poslije dva neubjedljiva remija na startu Mundijala (SAD 1:1, Alžir 0:0).

Moguće je da su te priče "naduvane", ali često je važilo da ima vatre, tamo gdje ima i dima.

"Dejli Mejl" piše o tome da je smijenjeni kapiten "albiona" Džon Teri poveo zavjeru među igračima, a protiv selektora Fabija Kapela, koji je navodno najavio da će podnijeti ostavku, ukoliko Englezi ne pobijede Sloveniju u trećem kolu.

Navodno će i Fudbalska asocijacija Engleske od Kapela (64) zahtijevati da ode bez novčane nadoknade, ukoliko ne prođe grupu na Mundijalu, a Fabio je prije odlaska u Južnu Afriku produžio ugovor sa Englezima.

Teri, za koga tvrde da je smrtno uvrijeđen od kada mu je Kapelo u februaru oduzeo kapitensku traku zbog seks skandala sa vjerenicom nekadašnjeg saigrača iz Čelsija i reprezentacije Vejna Bridža, pojavio se na pres konferenciji i izrekao neke vrlo uznemirujuće stvari i po Kapela i po igrača, ali po engleske navijače.

Kasnije, Terijev saigrač iz Čelsija, Frank Lampard, takođe je izašao pred medije i Terijev nastup opravdao "prevelikom strašću za pobjedom".

Teri je navodno bio idejni začetnik "Puča u Kejp Taunu", kada je u večeri poslije remija Engleske i Alžira okupio grupu igrača na pivu (što je zabranjeno) i sa njima raspravljao o taktici. Navodno, Teri je zahtijevao od Glena Džonsona, Vejna Runija i Dejvida Džejmsa da zajedno s njim zahtijevaju "oštar" sastanak sa Kapelom, na kojem će od čvrstog Italijana biti zatraženo da:

- se promijeni taktika;
- se dozvoli alkohol;
- se dozvoli suprugama i djevojkama fudbalera da doputuju u Južnu Afriku;
- se prestane sa praksom da se tim saopštava igračima tek dva sata pred meč;
- se prestane sa tretiranjem igrača kao da su tinejdžeri.

Stroga disciplina koju je zaveo Kapelo, navodno, ne prija velikim zvijezdama Premijer lige, koji su navikli na pivce poslije utakmice, a nerijetko i prije nje. Takođe, fudbaleri Engleske navikli su da svuda sa sobom vuku supruge i djevojke, popularno nazvane "WAGs".

Na pivo, čime je već prekršen pravilnik, bili su pozvani i Frank Lampard, Stiven Džerard, Džejmi Karager, Piter Krauč, Aron Lenon i još neki, mada su na kraju stigla samo trojica "hajduka". Da sve bude gore, Teri je sva ova imena naveo na konferenciji za medije, što je šokirao i one koji su došli i one koji nisu, kao i one koji nisu bili pozvani.

Mediji navode da je time Teri potpuno "razbucao" ekipu, koja nije posegla za taktikom francuskih igrača, već se pojavila u ponedeljak na treningu.

Teri je zamislio da se "puč" održi odmah poslije meča sa Alžirom, ali je Kapelo sve "uprskao" jer je zakazao gledanje snimka utakmice i većina igrača se odazvala na poziv selektora, a ne smijenjenog kapitena.

Potom, Teri je na konferenciji za medije otkrio skoro sve detalje "paklenog plana" i najavio da će igrači jednostavno prestati da poštuju Kapelova pravila ponašanja, jer "nisu tinejdžeri" i ne vide zašto bi "trebalo da budu zaključani u sobama".

Na Terijev ispad odmah su reagovale "WAGs" i redom putem medija poručile svojim izabranicima da su spremne da dođu u Južnu Afriku prvim letom, ukoliko su im potrebne.

Aleks Karen poručila je preko novina Stivenu Džerardu da će "odmah krenuti na aerodrom, ako mu je potrebna", dok je Kolin Runi javno rekla da želi da putuje u Afriku, da se nađe Vejnu u teškim trenucima.

"Moj posao je da ga podignem i da se on osjeća pozitivno. Ako bi me Stiven pozvao telefonom i rekao mi da dođem u Južnu Afriku, bila bih u prvom narednom avionu", rekla je Karen.

Supruga Glena Džonsona, Laura, već je u Južnoj Africi i viđena je kako gleda utakmicu protiv Alžira prošlog petka, dok je djevojka Emila Heskija, Šantel Tagoe, odletjela iz Južne Afrike zajedno sa njegovim roditeljima prije prve utakmice.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC