• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fulam u seriji - 0:3 na "Kotidžu", Jokan u problemu!

Autor mondo.rs

Četvrti uzastopni poraz uz gol-razliku 3:15 nešto je o čemu će vlasnik bijelo-crnih Sahid Kan sigurno razgovarati sa saradnicima i, vjerovatno, našim menadžerom.

Da je pozicija Slaviše Jokanovića  uzdrmana serijom od šest utakmica u Premijer ligi bez pobjede, pisalo se i pred današnji duel između Fulama i Bornmuta.

Stvari su pred 25.000 ljudi na "Krejven kotidžu" postale samo ozbiljnije - 0:3 (0:1), što je četvrti uzastopni poraz bijelo-crnih uz gol-razliku 3:15.

Prije tvrde i taktički zrele ekipe menadžera Edija Hauva, Jokanovićev sastav gubio je od Evertona (3:0), Arsenala (1:5) i Kardifa (4:2), a posljednja pojbeda do daljeg ostaće ona zabilježena 26. avgusta nad Barnlijem kad je bilo 4:2.



Fulam: Riko - Odoi, Rim, Le Maršon (od 60. Kerni) - Fosu-Mensah, Seri, Mekdonald, Sesenjon - Kamara, Mitrović, Širle.

Bornmut: Begović - Frensis, S. Kuk, Ejk - Smit, L. Kuk, Lerma, Danijels - Bruks, Vilson, Frejzer.

U međuvremenu, Fulam je osvojio dva od mogućeg 21 boda u ligi u kojoj su se "trešnjice" popele na visoko šesto mjesto zahvaljujući pogocima Kaluma Vilsona u 14. sa bijele tačke i Dejvida Bruksa u 71. iz klasične kontre kojom je isječen period ofanzivne igre domaćina.

Da sve bude gore, u tom trenutku Kevin Mekdonald kao da je svjesno napravio prekršaj za drugi žuti karton i nevoljno napustio teren, što nije prošlo nekažnjeno. Iz još jedne kontre, Vilson je u 85. minutu lako zakucao loptu pored nemoćnog Serhija Rika.

Jokanović je pred ovaj duel odlučio da drugi put ove sezone promijeni startnog golmana na utakmicama Premijer lige, poslije Fabrisija i Markusa Betinelija šamsu je dobio i Riko, ali to nije donijelo željenu reakciju, kao i promjena formacije u 60. minutu pri vođstvu gostiju od 0:1 kada je u mjesto štopera Maksima L'Maršona zaigrao vezista i kapiten, Tom Kerni.

Ispostavilo se brzo da je ova tranzicija iz 3-4-3 u 4-3-3 bila sve što je Hauvov tim želio...

Prvu šansu na utakmici imao je Abubakar Kamara u 5. minutu, ali iz odlične pozicije nije bio precizan u pokušaju glavom, nakon čega je 190 centimetara visoki 20-godišnjak na pozajmici iz Mančester junajteda - Timoti Fosu-Mensah - bez ikakve potrebe i sa previše snage "ušao" u duel sa Vilsonom u svom šesnaestercu i bukvalno natjerao Andrea Marinera da pokaže na bijelu tačku.

Holanđanin koji se vratio u startnu postavu poslije dvije utakmice pauze zbog povrede, oborio je Vilsona u situaciji kada se ovaj nalazio iskosa sa leve strane odakle teško da bi mogao da ugrozi Rika... tim prije što se znatno bolje služi desnom nogom.

Kada je namjestio loptu na bijelu tačku u 14. minutu, desnom je i prevario Rika za 0:1.

Do poluvremena, Andre Širle imao je priliku da izjednači u 22. minutu, ali je njegov udarac sa ivice šesnaesterca dobro postavljeni Asmir Begović uspeo da zaustavi i to je manje-više bila najbolja šansa koju je domaćin imao do kraja susreta.

Defanzivac Sajmon Frensis isprobao je Rikove reflekse u 56. minutu, Jokanović je tada promijenio formaciju i uveo Kernija, ali je vrlo brzo stigla kazna posle furiozne kontre u kojoj su Vilson i Rajan Frejzer "spakovali" 21-godišnjem velškom napadaču treći pogodak u Premijer ligi u koju je bukvalno "upao" iz petog ranga takmičenja.

Gdje je bio drugi, došao je i treći gol za još gori utisak o igri ekipe koja je definitivno previše igrača promijenila u odnosu na sezonu u Čempionšipu, kada je igrala  dopadljiv i ofanzivan fudbal.


Rezultati 10. kola:

subota

Brajton – Vulverhempton 1:0 (0:0)
/Marej 48/

Fulam – Bornmut 0:3 (0:1)
/Vilson pen 14, 85, Bruks 71/

Liverpul – Kardif 4:1 (1:0)
/Salah 10, Mane 66, 87, Šaćiri 84 - Paterson 77/

Sautempton – Njukasl 0:0

Votford – Hadersfild 3:0 (2:0)
/Pereira 10, Delofeu 19, Sakses 80/

Lester – Vest Hem (18.30)

nedjelja

Barnli – Čelsi (14.30)
Kristal Palas – Arsenal
Mančester junajted – Everton (17.00)

ponedjeljak

Totenhem – Mančester siti (21.00)

Tabela: Liverpul (+1) 26, Mančester siti 23, Čelsi 21, Arsenal 21, Totenhem 21, Bornmut (+1) 20, Votford (+1) 19, Everton 15, Vulverhempton (+1) 15, Mančester junajted 14, Brajton (+1) 14, Lester 12, Barnli 8, Vest Hem 7, Kristal Palas 7, Sautempton (+1) 7, Kardif (+1) 5, Fulam (+1) 5, Njukasl (+1) 3, Hadersfild (+1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC