• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokan ne misli o budućnosti, a Kan?

Autor mondo.rs

Naš stručnjak nalazi se pod pritiskom u Londonu, gde se usled serije poraza Fulama sve češće piše o otkazu koji mu sprema vlasnik kluba. Ali...

Transfer leto tokom kog je na osam pojačanja i još četvoricu pozajmljenih igrača potrošeno 109 miliona evra pretvorilo je posao iz snova u noćnu moru za našeg trenera Slavišu Jokanovića.

Previše izmenjen tim u odnosu na onaj koji je prošlog proleća vratio Fulam u Premijer ligu kroz napet plej-of sa rivalima iz Čempionšipa, loše je startovao u najjačoj konkurenciji i osvojio samo pet od 30 mogućih bodova posle deset rundi.

U poslednje četiri u nizu, ekipa sa "Krejven kotidža" nije osvojila ni bod, pa je uveliko počelo da se govori o smeni 50-godišnjeg Novosađanina.

To pitanje Jokanoviću je postavljeno odmah po završetku utakmice u kojoj je njegov tim poražen rezultatom 0:3 kod kuće od Bornmuta, a sve pred očima vlasnika Šahida Kana (68).

"Ne razmišljam o svojoj budućnosti, živim u sadašnjosti. Moram da budem hrabar i nastavim dalje", rekao je popularni Jokan, pod kojim se klub Londona vratio u Premijer ligu posle četiri sezone u nižem rangu, ali koji je od tada doživeo sedam poraza u deset nastupa i primio 28 golova.



Jokanović je u duelu sa ekipom Edija Hauva isprobao i trećeg golmana, Serhija Rika, promenio je i formaciju u odnosu na start sezone, ali ništa od toga nije donelo željene rezultate.

Utisak je da su tome doprineli brojni transferi prošlog leta, odnosno da je Srbin u sezonu velikih izazova ušao sa potpuno drugačijim timom u odnosu na onaj koji je plenio igrom i ponašanjem pre samo nekoliko meseci. Drugim rečima, da su skupa i zvučna pojačanja uvedena u startnu postavu momentalno i bez postepenog uhodavanja sa najboljim pojedincima među starosedeocima u svlačionici.

To je, pišu novinari koji prate Fulam, poremetilo i prilično harmonične odnose u svlačionici na "Kotidžu", gde su važne uloge na terenu preuzele novajlije poput Žana Mišela Serija, Andrea Širlea, Maksima L'Maršona, Andrea Zambe Anžise, Lusijana Vijeta, Timotija Fosu-Mensaha, itd.

U krizi i Mitar

Uporedo sa Fulamom, u krizu forme upao je i prvi strelac ekipe Aleksandar Mitrović koji je brzo stigao do pet pogodaka ove sezone i onda stao. Popularni "Mitar" nije dao gol u poslednje četiri runde Premijer lige.

Na kraju, Fulam je u utakmici sa Bormutom pošeo u potavi 3-4-3 sa kapitenom Tomom Kernijem na klupi za rezerve, a njegov ulazak u drugom poluvremenu umesto štopera L'Maršona potpuno je "otvorio" prostor gostima da iz dve konkretne kontre nanesu novi ubedljiv poraz Jokanoviću posle onih od Evertona (3:0), Arsenala (1:5) i Kardifa (4:2).

Na 18 kola do kraja šampionata, pitanje je kako će Kan reagovati. On je prethodne nedelje rekao da ga iznenađuju, ali i ljute glasine o otkazu koji sprema Jokanoviću i apelovao na navijače da ne obraćaju pažnju na takve dezinformacije…

Fulam nije pobedio u ligi od avgusta, a posle gostovanja Mančester sitiju u meču Liga kupa u četvrtak, očekuje ih i borba za opstanak u Hadersfildu, pa put na "Enfild" lideru karavana, Liverpulu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC