• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema Mesija, nema Ronalda, ali nema ni Reala - 5:1!

Autor mondo.rs

U prvom "El klasiku" bez dvojice velikana poslije 11 godina, iskoračio je Suarez koji je het-trikom predvodio Barsu u ponižavanju najvećeg rivala.

Nije bilo Lionela Mesija. Nije bilo Kristijana Ronalda. 

Ali, nije bilo ni Real Madrida.

U prvom "El klasiku" bez dvojice velikana poslije 11 godina, iskoračio je Luis Suarez koji je het-trikom predvodio Barsu u ponižavanju najvećeg rivala.

U 177. "El klasiku": Barselona - Real Madrid 5:1 (Kutinjo 11, Suarez pen 30, 75, 82, Vidal 86 - Marselo 51).

Uskoro opširnije...

DANAS JE PRVI "EL KLASIKO" OSTATKA NAŠIH ŽIVOTA

Barselona: Ter Štegen - Roberto, Pike, Langle, Alba - Rakitić, Buskets, Artur (od 84. Vidal) - Rafinja (od 69. Semedo), Suarez, Kutinjo (od 74. Dembele).

Real Madrid: Kurtoa - Naćo, Varan (od 46. Vaskez), Ramos, Marselo (od 81. Dijaz) - Modrić, Kasemiro, Kros - Bejl (od 77. Asensio), Benzema, Isko.


Evo svih rezultata, strelaca i tabele.

Iz minuta u minut:

90+2 - KRAJ!

90+1 - BENZEMA...

Neverovatno šta je ovaj čovek sposoban da promaši. Još jednu kolosalnu šansu dobio je propustio čak i kada je sve već bilo rešeno.

90 - KURTOA!

Poigravali su se fudbaleri Barselone odbranom Reala, ali je volej udarac Suareza za 6:1 belgijski debitant impresivno zaustavio.

86 - "PETARDA"!

Trostruki uzastopni šampion Evrope gubi 5:1 posle poigravanja Dembelea sa Naćom i pasom unutra za uvek spremnog Vidala. Ušao, dotrčao i pogodio prvi gol u prvom "El klasiku".

82 - GOOOOOOOOL! HET-TRIK!

Suarez je nokautirao Real trećim golom, posle katastrofalne procene Ramosa i izgubljene lopte na 20 metara od gola, koju je Roberto pretvorio i u drugu asistenciju na utakmici za treći gol svog napadača - 4:1!

81 - Na svu muku, igru zbog povrede mora da napusti Marselo... I to radi u suzama. Lopetegi je uveo napadača, Dijaza.

75 - GOOOOOOOOL!

Kakva surova i momentalna kazna za Benzemin zicer! Naizgled neupotrebljiv centaršut Roberta sa desne strane, igrač kakav je Suarez učinio je asistencijom za gol fantastičnom reakcijom. "Cimnuo" je i pogodio za delirujum na stadionu - 3:1.

U periodu između trećeg i četvrtog gola na utakmici, Valverde je napravio dve izmene i potpuno preokrenuo tok utakmice.

68 - BENZEMA!?

Francuz nije mogao da očekuje bolju priliku da pokaže da nije "Kristijanov asistent" od one koju mu je perfektnim centaršutom sa desne strane poslao Vaskez, ali... Benzema je nešto što mora da se pogodi u bilo kada, bilo gde, poslao preko gola.

61 - STATIVA! SUAREZ!

Kada se setila da može i da napadne, Barsu je nekoliko centimetara delilo od 3:1. "Trademark" napad ekipe započet Rakitićevim savršenim pasom iz sredine za Roberta, koji je iz prve vratio na peterac do Suareza, ostavio je Madriđane bez odgovora, ali su bili te sreće da Urugvajac pogodi - stativu!

To je bilo znatno teže uraditi nego pogoditi mrežu.

55 - STATIVA! MODRIĆ!

Marselov gol potpuno je urušio samopouzdanje Valverdeovih zvezda, predali su loptu rivalu na 30 metara od svog gola, lopta je očas posla stigla do Modrića koji je iz trka tukao po zemlji i pogodio stativu pored savladanog Nemca.

"Kamp nou" nemo posmatra ovaj neočekivano efektan povratak Reala u utakmicu.

54 - RAMOOOS!

Kakvu šansu je propustio kapiten Reala u jeku pritiska prema golu Barseloni. Madriđani su ovog puta probili odbranu uplašenih domaćina po levoj strani, Marselo je "pogodio u čelo" Ramosa, ali je ovaj "nabo" loptu visoko preko prečke... Umalo 2:2 za dva minuta.

52 - GOOOOOOOOL!

Pravo niotkuda vratio se Real u utakmicu, posle akcije koja je kao u najboljim danima ove generacije Madridista započeta duboko na njihovoj polovini, a završena golom Marsela za 2:1. 

Brazilac je Iskovu loptu u sredinu, koju Bejl nije uspeo da zahvati, nekako primirio grudima i onda desnom u padu zategao mrežu udarcem između Pikea i Ter Štegena.

Real je akciju započeo po desnoj strani, na koju je Lopetegi na pauzi uveo Vaskeza.

46 - Lopetegi je napravio zanimljivu izmenu na poluvremenu: Vaskez umesto Varana, tako da će Naćo i Ramos igrati u sredini dbrane, a rezervista Vaskez desno.

45+1 - Poluvreme u najkraćem: Lopetegi može da bude zadovoljan sa 2:0, ali i zabrinut za konačan rezultat.

45 - Dugo se Real nameštao za prekid sa desne strane, ali se iz svega dogodila munjevita kontra Barse, koju je u nepovrat poslao Suarez nekontrolisanim pasom sa desne strane.

43 - PIKE!

Real deluje kao bivši tim. Barsa je mogla i do trećeg gola posle centaršuta Suareza za Pikea, ali štoper Barse koji je malo "zaspao" u vraćanju ka odbrani nije uspeo spretno da zahvati loptu glavom. 

Ipak, deluje kao da je pitanje vremena kada će Kurtoa primiti i treći.



30 - GOOOOOOOOL!

Sada je već 2:0, Kurtoa je pogodio stranu, ali udarac Suareza nije bio odbranjive prirode...

30 - PENAL!

Arbitar Hoze Sančez ostaće upamćen kao prvi koji je dosudio penal u "El klasiku" posle korišćenja VAR tehnologije, pred koju je pozvan posle duela Varana i Suareza u šesnaestercu. Sančez je odgledao usporeni snimak i pokazao na belu tačku uveren da je Francuz, iako nehotice, u padu oborio Urugvajca i načinio prekršaj za najstrožu kaznu.

27 - Ramos! Ali, pravo u Ter Štegena. Ako bi neko gledao statistiku i video tri odbrane Nemca za manje od pola sata igre stekao bi utisak o ravnopravnom i otvorenom derbiju, ali nijedna od te tri lopte nije čak ni "oznojila" golmana Barselone.

22 - Ovakva je atmosfera u Indiji.



19 - HUUUUUUY!

Nije mali broj navijača skočio kada je Artur udarcem "iz kolena" sa 18 metara plasirao loptu u gornji levi ugao, ali ih je Kurtoa razočarao. Majstorskom odbranom debitanta u "El klasiku" sprečeno je vođstvo domaćina od 2:0 nakon početničkog poteza kapitena Reala.

Ramos je pod pritiskom odigrao paralelu kroz šesnaesterac do Naća, koji nije uspeo da primi pravu "kosku", lopta je došla pod noge Brazilcu, ali je Kurtoa pokazao da je elitni čuvar mreže.


11 - GOOOOOOL!

Ništa-ništa, 1:0. Barsa je uspavala Real na početku meča i onda, kada se ukazao prostor na desnoj strani koju čuva Naćo, odigrala prepoznatjivu akciju u kojoj je Alba sa gol-crte vratio pas Kutinju na penal, odakle Brazilac nije mogao da promaši...

Važnu ulogu odigrao je i Suarez, koji je sprintom na "prvu" stativu povukao sa sobom i Varana i Ramosa.

7 - Benzema je zapretio posle bega Bejla po levoj strani i odličog centaršuta, ali...

5 - Dok Barsa dominira u posedu da podsetimo da Real nije savladao nikoga u Primeri od 22. septembra i pobede nad Espanjolom kod kuće 1:0.

Od tada, Lopetegijev sastav izgubio je od Sevilje 3:0, remizirao sa Atletikom 0:0, doživeo poraz u 95. minutu u Alavesu za 1:0 i, posle svega, debakl na "Bernabeu" stadionu u susretu sa Levanteom - 1:2.

1 - Počelo je!

16.10 - Evo svih rezultata, strelaca i tabele.

NAJAVA

"Blaugrana" ulazi u najveći događaj španskog sporta kao drugoplasirana sa bodom manje od Atletika i četiri više od gostiju iz prestonice, čiji je trener Đulen Lopetegi lošim rezultatima na početku sezone doveo sebe u poziciju da mora da ostvari pobedu već u prvom "El Klasiku" u karijeri.

I to na stadionu najvećeg rivala, u čijim redovima prvi put od 2007. neće biti povređenog kapitena i najboljeg strelca u istoriji "El klasika", Mesija.

Valverde je odlučio da ga odmeni Rafinja Alkantara, a ne Osman Dembele, što upućuje na to da domaćin neće baš nastupiti u formaciji 4-3-3, već da će i u Alkantari i u Felipeu Kutinju strateg Barse imati veoma korisnu pomoć u manevru na sredini.

Lopetegi se odlučio da debituje veznim redom koji je nasledio od Zinedina Zidana, sa Kasemirom, Lukom Modrićem i Tonijem Krosom, iza kojih su osim još jednog debitanta, Tiba Kurtoe, sve provereni Realovi vojnici. Brinuće ga navala, gde su odlaskom Ronalda zaboravili da iskorače i Karim Benzema i Garet Bejl pa se navijači potajno nadaju da bi Isko mogao da bude Taj.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC