• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci pobijedili, biće drame...

Reprezentacija Španije doziranom igrom pobijedila Honduras (2:0) i osvojila prve bodove na Mundijalu. U petak sa Čileom za prolaz dalje.

 Španci pobijedili, biće drame... Izvor: MONDO

David Vilja postigao je dva gola, pogodio prečku i promašio jedanaesterac u rutinskoj pobjedi Španije nad Hondurasom - 2:0 (1:0), u meču drugog kola potencijalno dramatične grupe H.

Vilja je preciznim udarcem u padu krunisao maestralan solo prodor u 17. minutu, a konačan rezultat postavio početkom drugog poluvremena, kada je lopta poslije njegovog šuta sa 18 metara očešala nogu Osmana Čaveza.

Da bi se plasirao u osminu finala, aktuelni šampion Evrope vjerovatno će u Pretoriji morati da pobijedi Čile.

"Crvena furija" može da osvoji drugo mjesto u grupi i sa remijem, pa čak i porazom u posljednjem kolu, ali takav scenario podrazumijeva iznenađenje na meču Švajcarska - Honduras.

Španija - Honduras 2:0 (1:0)

JOHANESBURG. STADION: Elis park. SUDIJA: Juići Nišimura (Japan).

ŽUTI KARTONI: Tursios (8'), Izagire (38').

STRIJELAC: Vilja (17', 51').

ŠPANIJA: Kasiljas - Kapdevila, Pike, Pujol, Ramos (od 77' Arbeloa) - Alonso, Serhio, Ćavi (od 66' Fabregas), Navas - Vilja, Tores (od 70' Mata).

HONDURAS: Valjadares - Izagire, Figeroa, Čavez, Mendoza - Gevara, V. Palasios - Espinoza (od 46' Velkom), Martinez, Tursios (od 63' Nunjez) - Suaco (od 84' N. Palasios).

Još to nije igra kojom je Španija prije dvije godine pokorila "stari kontinent", ali nije ni loša. A tu su i tri boda...

Svesni situacije u kojoj su se našli posle kiksa protiv Švajcarske, Španci su svim snagama jurnuli u napad. Ćavi je vukao konce na sredini terena, a napadačkom tandemu Vilja - Tores pomagao Hezus Navas sa desnog krila.

Odbrambeni fudbaleri Hondurasa često nisu znali šta ih je snašlo i upravo je slaba realizacija šansi ono što mora da zabrine selektora "furije" Visentea del Boskea.

Nisu njegovi izabranici imali ni sreće u pojedinim situacijama. Vilja je u sedmom minutu zatresao prečku udarcem sa 25 metara, a u 62. poslao golmana u jednu, a loptu u drugu stranu... ali i pored lijeve stative!

Novi napadač Barselone mogao je da se priključi Argentincu Iguainu, koji je ostvario het-trik u susretu sa Južnom Korejom, međutim, nije uspio.

Odlične šanse propuštali su redom Serhio Ramos (glavom), Fernando Tores (nije u formi poslije povrede), pa i Sesk Fabregas, koji je ušao u igru umjesto Ćavija sredinom drugog poluvremena i svoj prvi kontakt sa loptom mogao da pretvori u pogodak!

Pošto je zajedno sa Toresom izbegao ofsajd zamku, obišao je golmana Noela Valjadaresa, ali je Čavez stigao da ukliza ispred gol-linije i izbaci loptu u polje.

Ekipa Hondurasa nije uputila nijedan šut u okvir gola i čini se da su oni, a ne Novi Zeland, ipak najmanje kvalitetna ekipa na Mundijalu u Južnoj Africi.

REZULTATI GRUPE H

Španija - Švajcarska 0:1
Honduras - Čile 0:1

Čile - Švajcarska 1:0
Španija - Honduras 2:0

TABELA

Čile 2 2 0 0 (2:0) 6
Španija 2 1 0 1 (2:1) 3
Švajcarska 2 1 0 1 (1:1) 3
Honduras 2 0 0 2 (0:3) 0

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA (25. jun, 20.30):

Švajcarska - Honduras
Čile - Španija

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC