• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Vratio se i Radiša Ilić

Poslije sedam godina, Radiša Ilić ponovo među stativama gola Partizana. "Ovo je veliki uspjeh za mene", kaže iskusni golman.

 PARTIZAN: Vratio se i Radiša Ilić Izvor: MONDO

Radiša Ilić je sačuvao mrežu čačanskog Borca u duelu sa Crvenom zvezdom u 24. kolu Superlige i indirektno doprinio crno-bijelima da do kraja takmičenja stignu i prestignu "vječitog rivala" i osvoje 22. titulu šampiona.

To je bilo 17. aprila ove godine, a dva mjeseca kasnije, Radiša Ilić se vratio u Partizan, kako kaže, "svoju kuću" i istakao da to smatra "velikim uspjehom u svojoj karijeri".

"Ovo je fantastična stvar za mene. Poslije sedam godina vraćam se u Partizan, moju kuću i nadam se da će ovog puta saradnja biti još uspješnija nego kad sam bio ovdje prvi put i da ću se odužiti ljudima u klubu i saigračima koji su me dočekali fenomenalno, nezamislivo, sve je kao u snu", rekao je Ilić na konferenciji za novinare poslije potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa crno-bijelima.

Partizan je tako nastavio trend povratka starih igrača u svoje redove, poslije Saše Ilića, Mladena Krstajića, Marka Lomića prošle i Ivana Stevanovića i Radiše Ilića ove sezone.

Radiša Ilić je poslije odlaska iz Partizana dugo čuvao mrežu OFK Beograda, gdje je postao ljubimac navijača, a prošle sezone stajao je na golu čačanskog Borca.

U pomenutom meču protiv Zvezde sjajno je branio i na kraju je bilo 0:0. Zvezdina prednost nad Partizanom tada je smanjena na dva boda (Zvezda 62, Partizan 60)...

"Čuo sam da se o tom meču dosta pričalo na kraju prvenstva. Mnogo mi je drago što sam, kao veliki navijač Partizana, na indirektan način dao doprinos tituli crno-bijelih", rekao je Radiša Ilić.

Partizan sada ima četiri golmana - Ilića, Živka Živkovića (povratnika iz Metalca), Aleksandra Radosavljevića i Borivoja Ristića.

"Osnovni cilj je da Partizan ima dobrog golmana i da na toj poziciji nema nikavih problema. Ko će braniti to je nebitno. Nebitno je da li ću to biti ja, Žile, Aca ili Rile. Važno je da mi naš posao obavmo kako treba", rekao je Ilić.

Aktuelne priče o lopti "džabulani", kojom se igraju utakmice na Mundijalu u Africi, Radišu ne dotiču mnogo.

"Ne opretećujem se mnogo time. Najbitnije da se drži koncetracija", dodao je on.

Na kraju se zahvalio ljudima u Borcu na saradnji, ali i svima u OFK Beogradu, prije svega njegovim navijačima.

"Oni su mi davali podršku i držali me u životu i oni su najzaslužniji što se vraćam u naš najveći klub", istakao je Radiša Ilić.

Ilić ima 33 godine (192 cm, 90 kg). Bio je u Partizanu od 1998. do 2003. godine kada je stajao na golu na 181 meču.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC