• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Na "kengure" njihovim oružjem

Desni bek smatra da, ako Srbi budu ravnopravni po trčanju i htijenju, da će do izražaja doći individualni kvalitet "orlova".

 Ivanović: Na "kengure" njihovim oružjem Izvor: MONDO

Tako blizu, a tako daleko je Srbija od osmine finala Svjetskog prvenstva.

Od plasmana među 16 najboljih reprezentacija svijeta deli je samo jedna pobjeda... Možda čak i remi, o kome, doduše, niko ne razmišlja.

Protivnik u još jednoj borbi od istorijskog značaja je Australija.

"I statistika ukazuje da je riječ o izuzetno dobroj ekipi. Sve ću reći ako podsjetim da su Australijanci i protiv Njemačke i protiv Gane dobili po crveni karton, a opet su pretrčali više od protivnika. To govori o njihovoj agresivnosti i želji", ocijenio je Branislav Ivanović.

Defanzivac Čelsija uvjerava da rivalima neće nedostajati motiva iako su posljednji u Grupi D uoči posljednjeg kola.

"Imaju šanse da dođu do osmine finala. Treba dosta kockica da im se poklopi, ali željeće da nas pobijede. Međutim, i mi imamo svoje viđenje i nadamo se da ćemo ponoviti igru, koja nas je krasila u kvalifikacijama, kao i igru iz duela sa Njemačkom ovde, i tako ostvariti pozitivan rezultat, a to je plasman u osminu finala. To bi bio izvanredan uspjeh".

Australijance "bije glas" da igraju "ostvrskim stilom", koji je Ivanoviću, kao igraču Čelsija, dobro poznat.

"Opisuju ih tako zato što mnogi njihovi igrači nastupaju u Premijer ligi. Igraju agresivno, visoko, linije su im dosta blizu. I prije početka Mundijala sam pričao da su izuzetan tim, a ispostavilo se da će nam utakmica sa njima biti ključna", dodao je Ivanović.

"U dvije utakmice osvojili smo tri boda, koja nam daju sigurnost, ali nismo uradili ništa veliko. Najvažnije je da djelujemo kao ekipa. Trijumf protiv Njemačke je fenomenalan uspjeh, vratili smo ispušteno protiv Gane, ali sada moramo da ostanemo mirni i normalni. Utakmica sa Australijom je najveći izazov u reprezentativnim karijerama svakog od nas".

Snagu "kengura" teško je procijeniti, jer su im u oba meča isključeni igrači.

"Protiv Njemačke su primili golove u nezgodnim trenucima, poslije im se dogodio i taj crveni karton, a u takvoj situaciji teško je zadržati koncetraciju. Protiv Gane su dobro počeli, ponovo su ostali sa igračem manje. Zaista su ih omela isključenja, ali sigurno su naučili lekciju".

Selektor Australije Pim Verbek najavio je da će njegov tim ići na ubijedljivu pobjedu, neophodnu da bi se uopšte nadao prolazu u narednu fazu.

"Ta izjava je normalna. Šta je drugo mogao da kaže. Isto bi morao da izjavi čak i da igra protiv Njemačke. Mi ne treba da se obaziremo na njih. Treba da ih prostudiramo, da se spremimo i da gledamo svoju igru. Moramo da im odgovorimo istim htijenjem i trčanjem, da u tim elementima, koji su njihova najjača oružja, budemo barem ravnopravni, a onda će do izražaja doći naš individualni kvalitet", jasan je bio Branislav Ivanović.

(izvještač Monda sa Mundijala - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC