• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuska tužna, Irci likuju

Francuska je u očajanju poslije eliminacije sa Mundijala, ali su svi svjesni da su zaslužili da pakuju kofere. Irci se naslađuju...

 Francuska tužna, Irci likuju Izvor: MONDO

Pravda je spora ali dostižna, neki drugi bi to isto rekli samo drugim riječima, na primjer: Ima Boga. Suština je ista u slučaju francuske fudbalske reprezentacije, koja se izblamirala na Mundijalu u Južnoj Africi.

Vicešampion svijeta, koji se na Svjetski kup na afričkom tlu plasirao tako što je odlučujući gol protiv Republike Irske u baražu postigao uz pomoć ruke Tjerija Anrija, ali i poslije očiglednog ofsajda, završio je tužno izdanje na turniru sa samo jednim bodom i sa samo jednim postignutim golom.

"Izgleda da je cio svijet zadovoljan raspletom u Grupi A. Dalje idu Urugvaj i Meksiko, Južna Afrika je treća, a mi posljednji", piše ugledni "Frans futbol" (France football) na svojoj internet stranici.

A ovo što vidite na prvoj velikoj slici na ovom portalu je mala igrarija irskog lista "The Irish Times".

Ko bi mogao da im zamjeri? Irci se sa pravom naslađuju eliminacijom Francuza, a ispod Anrijeve slike (koji rukom nosi loptu ka centru poslije gola Florana Malude u meču sa Južnom Afrikom) više je nego jasna aluzija na njegovu ruku u meču protiv Irske.

Naslov teksta je: "Francuska je jedna farsa, ruina".

Francuska fudbalska javnost je u šoku. Ministarka omladine i sporta Rozlin Bašlo razgovarala je sa igračima uoči duela sa Južnom Afrikom, rasplakala ih, rekla im je da im je to posljednja šansa da se iskupe, ali...Još više su razočarali naciju.

"Pa, ovo je katastrofa! Bez obzira na to što je Maluda dao gol, ovo je užas, očaj. Vraćam se u Francusku još tužnija", rekla je ona poslije utakmice.

Bivši reprezentativac Francuske Biksent Lizarazu smatra da je odgovornost svih na ovakvom rezultatu. "Svi su krivi, Savez, selektor, igrači. Ja sam u šoku, ovo je cijena lošeg odnosa svih prema dresu nacionalne reprezentacije. Ovo je neoprostivo. Potrebno je da se što pe vratimo iz šoka i da reagujemo hitno".

DOMENEK: NASLJEDNIKU PUNO SREĆE



Mnogima nije jasno kako je Rajmon Domenek uopšte ostao toliko dugo selektor francuske reprezentacije. Drmala mu se pozicija odavno, jedva je prošao kvalifikacije, o baražu da ne pričamo...A onda je došla Afrika gdje je potpuno izgubio konce, i još više i važnije - autoritet nad igračima.

Svako je radio šta je htio. A Domenek, takav kakav je, nije čak ni pružio ruku selektoru reprezentacije Južne Afrike Albertu Parieiri poslije meča.

"Tužan sam zbog ovakvog ishoda, naravno i zbog ovog posljednjeg meča. Ova ekipa ima istinski potencijal, ali kad ne ide, onda ne ide. Čak i u ovoj utakmici vidio sam ponešto od onoga što sam uvijek očekivao od ovog tima: srce, solidarnost, zajdništvo... Ja volim ovu ekipu. Proveo sam lijepo vrijeme na klupi francuske reprezentacije, a sada mom nasljedniku želim puno sreće. Trebaće mu dosta energije", rekao je Domenek na oproštaju od nacionalnog tima.

Predsjednik Francuske fudbalske federadicje Žan-Pjer Eskale ne želi da daje ostavku i ponavlja: "Ne razumijem šta se dogodilo".

"Tužan sam i ne razumijem. Ne razumijem šta nam se to desilo...Ostavka je lični čin, a nije u mojoj prirodi da se povlačim kad je teško. Sada treba da pronađemo odgovorne, ali hladne glave i svakako ne ovog trenutka. Ovo je bio fijasko, ali moramo da se oporavimo i to što prije. To će da uradi Loran Blan, novi selektor, u koga imam puno povjerenje", rekao je Eskale.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC