• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Borac u Lozani kao kod kuće

Banjalučki Borac imaće veliku podršku navijača u Lozani u prvoj utakmici drugog pretkola Lige Evrope.

 LE: Borac u Lozani kao kod kuće  Izvor: MONDO

Član Upravnog odbora Banjalučana Stanoje Štrbac rekao je za "Nezavisne novine" da "gostovanje Borca u Švajcarskoj izaziva veliko interesovanje kod tamošnjih Srba i da su klub kontaktirali predstavnici iz Ciriha koji žele da gledaju utakmicu".

Ovo sigurno može da obraduje sve fudbalere i pristalice crveno-plavih, pošto će Borac u meču sa Lozanom imati veliku podršku navijača.

"Dok smo pričali s našim ljudima u Švajcarskoj, rekli su nam da ćemo imati veliku podršku i da će se potruditi da što više naših ljudi dođe na utakmicu i pomogne Borcu da izbori povoljan rezultat. To je sigurno velika stvar za nas pošto bismo, sa velikom podrškom u Lozani, mogli da se osjećamo kao da igramo kod kuće,",
izjavio je Štrbac.

Borac je na žrijebu u Nionu, pored Štrpca, predstavljao i Brane Janković, potpredsjednik kluba.

"Lozana je poluamaterski klub koji nastupa u Drugoj ligi Švajcarske. Kao što svi znamo, izlazak na međunardonu scenu izborili su zahvaljujući plasmanu u finale nacionalnog Kupa, gdje su ubjedljivo poraženi od Bazela. U razgovoru s našim ljudima saznali smo pojedine detalje o protivniku koji će biti od velike pomoći treneru Zoranu Mariću i ostatku stručnog štaba. Nakon svega što smo saznali, smatramo da imamo šanse da se nađemo u trećem kolu, ali ćemo to sve morati da dokažemo i na terenu", istakao je Janković.

Švajcarskog drugoligaša trenira Martin Rueda, a ekipa je prošle sezone, pod komandom Arpada Sosa, prvenstvo završila na desetom mjestu od 16 klubova. Rueda kaže da je Borac favorit, ali da se njegova ekipa neće unaprijed predati.

"Bez obzira na ime rivala, koji god klub da smo dobili u žrijebu on bi sigurno bio favorit u meču s nama. Ipak, nećemo se predavati, a da nismo ni istrčali na teren. U dvije utakmice ćemo pokušati da ostvarimo povoljan rezultat i tako pokažemo da nismo slučajno igrali u finalu kupa. Nadamo se da će nas to u konačnom zbiru odvesti u narednu rundu takmičenja", rekao je Rueda.

O Borcu u Lozani ne znaju mnogo.

"Za Borac i Banjaluku sam čuo zahvaljujući, prije svega, rukometu. Ovdje u Švajcarskoj se mnogo priča o tom sportu, ali i o banjalučkoj ekipi".


Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Borac i Lozana igraju 15. jula na stadionu "Olimpik de la Ponte", dok je revanš na Gradskom stadionu u Banjaluci sedam dana kasnije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC