• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedmica u mreži? Pravac rudnik!

Da li će debakl od Portugala igrače Sjeverne Koreje koštati "čišćenja“ u rudniku? Selektor kaže da neće, bivši da hoće. Odgovor ionako nećemo saznati.

 Sedmica u mreži? Pravac rudnik! Izvor: MONDO

"Nećemo biti kažnjeni zbog neuspjeha", decidno je tvrdio sjevernokorejski selektor Kim Jong Hon poslije drugog kola. S druge strane, jedan od njegovih prethodnika tvrdi da ni ovu generacija reprezentativaca neće zaobići rad u rudniku kao kazna za neuspjeh.

Nakon herojskog otpora Brazilu i poraza od svega 2:1 apetiti nacije su porasli.Čitav svijet je bio oduševljen načinom na koji su se Sjevernokorejci nosili sa višestrukim svjetskim prvakom. Vrhovni vođa Kim Džong Il takođe.

Računajući na to da ne mogu pružiti slabiju partiju od one iz prvog kola, najbliži saradnici Velikog Lidera donijeli su odluku da dozvole direktan prenos i omoguće naciji da prvi put uživo gleda svoje ljubimce na Mundijalu.

Koliko je ubjedljiv poraz šokirao Sjevernokorejce moglo se zaključiti i prema ponašanju komentatora državne televizije, koji je isključio mikrofon nakon čevtrtog pogotka u mreži Mjong Guka.

Pjongjang je, ipak, imao priliku da odgleda prenos do posljednjeg sudijskog zvižduka, kada su zvuk vuvuzela u sekundi zamijenili propagandni snimci radnika fabrike koji oduševljeno kliču dragom Vođi.

Da su debelo zabrljali u meču sa starim rivalom, koji ih je izbacio u istorijskom četvrfinalu davne 1966, jasno je bilo i igračima, pa je najbolji igrač reprezentacije Jong Tae Se odmah nakon meča uputio čitavoj naciji reči izvinjenja.

Da li će nakon 25. juna i meča sa Obalom Slonovače sjevernokorejski fudbaleri otići na društveno-koristan rad umjesto na odmor niko ne može da zna, osim lidera najzatvorenije zemlje na svijetu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC