• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima li Moreire u avionu?

Nejasno da li će Moreira ići na pripreme u Austriju. Da, kažu jedni, ako pristane na smanjenje plate.

 Ima li Moreire u avionu? Izvor: MONDO

Sa kojim će timom Partizan krenuti u novi pohod na Ligu šampiona niko u ovom trenutku ne može sa preciznošću da kaže. Čak se ne zna sigurno ni koji će igrači ići na pripreme u Austriju.

Ono što sve navijače Partizana posebno interesuje je i odgovor na pitanje: da li će u avionu za Zefeld biti mjesta i za Almamija Moreiru?

U utorak su bile oprečne informacije o tome da li Moreira ide na pripreme ili ne.

Prema informacijama "Večernjih novosti", Moreirino ime će ipak biti na spisku od 26, 27 igrača koje trener Saša Stanojević vodi na pripreme, ali će mu čelnici Partizana još jednom reći da mora da pristane na smanjenje plate ako želi da ostane u Humskoj. Ili da ide...

"Press" piše slično - za Moreiru nema mjesta u avionu, osim ako ne pristane na smanjenje plate.

Popularni "Doktor Mo", kako ga zovu navijači Partizana, ima važeći ugovor sa crno-bijelima do juna 2012. godine. Došao je u Partizan ljeta 2007. godine i brzo postao miljenik navijača.

Portugalac, porijeklom iz Gvineje-Bisao (rođen je 16. juna 1978. godine, a prije Partizana igrao je za Aveš, Dinamo iz Moskve, Standard iz Liježa, Hamburg, Boavištu, Žil Visente i Gondomar), "kupio" je navijače beogradskog kluba majstorijama na terenu, ali i rijetko viđenim gestovima van terena.

Prošle godine, kada mu je umrla majka, odlučio je da ne ide kući već da ostane sa ekipom i pokuša da uđe u Ligu šampiona. Navijači Partizana su tada glasno rekli: "Da, taj čovjek zaslužuje počasti" i uručili su mu priznanje - "Dragan Mance - legenda juga".

Moreira je potom čak izjavio da bi poslije igračke karijere volio da se vrati u Partizan.

Ipak, tokom zimskih priprema u prošloj sezoni došlo je do trzavica i malo je nedostajalo da Moreira već tada ode iz Humske.

Sada je kasnio na pripreme, jer je, kako je obrazložio koordinator za sportska pitanja Albert Nađ, pregovarao sa jednim holandskim klubom. Ti pregovori su propali, Moreira se vratio, a onda se pojavila informacija da pregovara sa jednim turskim klubom...

"Novosti" pišu i da je sasvim izvjesno da Stanojević na pripreme neće voditi dvojicu desnih bekova Siniša Stevanović (bio na pozajmici u Spartaku) i Radenko Kamberović, potom golman Borivoje Ristić, vezista Danijel Marčeta i napadač Vašington. Neće biti mjesta ni za lijevog beka Bojana Nezirija, koji je igrao za Partizan protiv Rabotničkog. Svi mladi igrači, koji su ovog ljeta prebačeni u prvi tim, putovaće u Austriju.

Stanojević se, navodi isti izvor, odlučio da da prednost Aleksandru Miljkoviću prije Siniše Stevanovića, koji je prošlu sezonu počeo kao prva opcija Partizana na toj poziciji.

Pred polazak u Zefeld ekipi bi trebalo da se priključi povratnik Miloš Bogunović, koji je imao mini-odmor po završetku druge španske lige, u kojoj je kao član Kadiza igrao proljetos.

Iz Partizana su otišli golmani Mladen i Darko Božović, defanzivac Srđa Knežević, najbolji strijelac Lamin Dijara je na pozajmici u Al Šababu. Za još jednog napadača, Branu Ilića priča se da će u Vojvodinu...

Došli su, bolje reći vratili su se golman Radiša Ilić i desni bek Ivan Stevanović, kao i Miloš Bogunović, koji je bio u Kadizu, došao je vezista Goran Galešić...

Prema spisku sa početka priprema, 14. juna u Austriju bi trebalo da idu:

golmani: Radiša Ilić, Živko Živković i Aleksandar Radosavljević, potom Vojislav Stanković, Aleksandar Lazevski, Miloš Ostojić, Saša Ilić, Marko Ščepović, Aleksandar Davidov, Nemanja Tomić, Nikola Popara, Predrag Mijić, Darko Brašanac, Mladen Krstajić, Marko Jovanović, Branislav Jovanović, Aleksandar Miljković, Marko Lomić, Stefan Aškovski, Matija Nastasić, Jovan Krneta, Moreira(?), Kleo...

Neizvjesno je šta će biti sa srpskim reprezentativcem Radosavom Petrovićem, a moguće je da će i Marko Lomić biti prodat. Ljubomir Fejsa je, naravno, povrijeđen.

U svakom slučaju, treba sačekati zvaničan spisak koji bi trebalo da bude objavljen tokom srijede.

Crno-bijeli u Austriju odlaze 24. juna. Baza će biti mesto Zefeld, a ugovorena su četiri meča:

Partizan - Mlada Boleslav (Češka) - 27. juna (18.30 časova)
Partizan - Leh (Poljska) - 1. jula (18.30)
Partizan - Insbruk (Austrija) - 3. jula (18.30)
Partizan - Rapid (Rumunija) - 5. jula (18.30)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC