• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenga: Stojkovića sam ja "našao"

Valter Zenga oduševljen odbranama Vladimira Stojkovića na Mundijalu i ponosno zaključuje: "To je moje dijete!".

 Zenga: Stojkovića sam ja "našao" Izvor: MONDO

Nekadašnji trener Crvene zvezde, legendarni italijanski golman Valter Zenga prati, naravno, dešavanja na Mundijalu, a posebno je zadovoljan i ponosan zbog sigurnih odbrana svog nekadašnjeg učenika Vladmira Stojkovića.

"On je moje dijete! Ponosan sam na njegovu odbranu (penala protiv Njemačke). Gledao sam tu utakmicu, ne bih ga propustio ni za živu glavu. Kako je samo pročitao u koju stranu će da šutira Lukas Podolski. Veliki su to trenuci za jednog golmana, nezaboravni", rekao je Zenga za sportski dodatak lista "Alo".

Zenga je ispričao kako je odlučio da Stojkovića "gurne u vatru" na utakmici protiv portugalske Brage u kvalifikacijama za Kup UEFA 2005. godine.

"Znate li kako je debitovao za prvi tim Zvezde? Gostovali smo Bragi, a do tada je mjesto među stativama bilo rezervisano za iskusnog Ranđelovića. Odem ja kod Piksija, priđem mu i kažem: 'Predsjedniče, ja bih da probam sa ovim malim Vladom na golu. Mislim da vrijedi rizikovati'. Piksi mi je odgovorio: 'Ti biraš, kouč (treneru). Ti najbolje znaš, i sam si bio golman'".

I tada je Stojković odbranio penal. "Tada je svima postalo jasno o kakvom je golmanu riječ", likuje Zenga.

"Generalno, vi Srbi ste specifičan narod. Ne date na sebe, jako ste ponosni. I Vladimir je takav. Zbog svega toga je postao heroj nacije", rekao je Zenga.

Upitan dokle Srbi mogu na Mundijalu, Zenga se nasmijao: "Eto, kakvi ste vi Srbi. Pitate me koliko možete, a još ni grupu niste prošli. Obožavam vas! Stvarno vas volim. Takvog ste mentaliteta da vam je i finale normalna stvar. Polako, polako...Ako pobijedite Australiju, pustite Antića da vodi ekipu kako zna i umije. I ne gledajte toliko naprijed, a mislim da možete mnogo".

Zenga je zavolio Srbiju i Crvenu zvezdu. Toliko da bi sve reprezentativce kupio da igraju u nekom njegovom timu.

"To su sve sjajni momci i odlični reprezentativci. Da imam mogućnosti, kupio bih Stojkovića, Milijaša, Žigića, Boška Jankovića...Oni bi bili dio svakog tima koji treniram".

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC