• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Safet Sušić za MONDO: Srbi sigurno idu na SP

Legenda reprezentacije Jugoslavije Safet Sušić u intervjuu za MONDO otkriva kako je bilo igrati u staroj Jugoslaviji, na SP u Italiji, Parizu...

 Safet Sušić za MONDO: Srbi sigurno idu na SP  Izvor: MONDO

Kada bi nekog mlađeg Parižanina pitali ko je najbolji fudbaler u istoriji Pari sen Žermena verovatno bi odgovorio da je to Brazilac Ronaldinjo, međutim, nešto stariji navijači "svetaca" bi sa 100 procentnom sigurnošću kao iz topa ispalili ime Safeta Sušića!

Legendarni fudbaler Sarajeva i reprezentacije Jugoslavije u čijem je dresu u prvih deset susreta tri puta zabeležio het-trik, proveo je na "Parku Prinčeva" skoro devet sezona. Trenutno radi kao trener u turskom Ankarasporu, gde je doveden da bi klubu iz prestonice osigurao opstanak.

"Nakon tri uzastopne pobede, mislim da smo blizu cilja. Predstoje nam teške utakmice sa Fenerbahčeom i Sivasporom, ali čak i da ih izgubimo, do kraja nam nedostaje četiri boda da bi i matematički osigurali opstanak u ligi. Siguran sam da ćemo uspeti", počeo je razgovor za MONDO najbolji fudbaler u istoriji Bosne i Hercegovine.

Popularni Pape je dodao da se ne seća kad je poslednji put razgovarao sa predstavnicima srpskih medija, ali i onih u BiH, jer kako navodi, ne voli da se eksponira u javnosti.

"Više volim da živim povučenije i na miru radim svoj posao. Naravno, ovde u Turskoj moram da dajem izjave, ali to nerado činim".

Poslednji put je krajem prošle godine komentarisao mogućnost da preuzme reprezentaciju BiH, ali je glatko odbio ponudu, koju je kasnije prihvatio Meho Kodro.

Naglasio je da više voli rad u klubovima jer mora da bude u fudbalu svaki dan, a ne svakih nekoliko meseci, kao što je slučaj u nacionalnim selekcijama.

"Ma godinama mi se nudi funkcija selektora BiH, ali taj posao me ne zanima. Prvo mislim da nijedan selektor, pa ni Kodro, neće imati lagan posao. Očekivanja navijača su prevelika, jer pored Španije i Turske, BiH nema šta da traži u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine. Sa druge strane, Srbija i Hrvatska su u mnogo povoljnijem položaju i gotovo sigurno mogu da izbore nastup u Južnoj Africi. Naravno, svu sreću želim Kodrinim momcima, ali biće teško".

(Nebojša Šatara, MONDO, opširnije na www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC