• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Fudbal je bio nepravedan prema nama

Maštala je Srbija - Ameri u osmini finala, Urugvajci ili Korejci u četvrtfinalu... Tako je blizu djelovalo čak i polufinale Mundijala...

 Antić: Fudbal je bio nepravedan prema nama Izvor: MONDO

Tako blizu je izgledalo čak i poslije prvog poluvremena duela sa Australijom, u kome su "orlovi" promašili četiri stoprocentne šanse...

Ali, i osmina finala je daleko... Predaleko... Nedostižna.

"Učinili smo sve što je do nas. Poslije kvalitetne igre, ne mogu ništa da zamjerim nijednom igraču, stvorili smo mnogo šansi, nismo ih iskoristili... Fudbal prema nama nije bio pošten. Zaslužili smo mnogo više. Na žalost, moramo da se vratimo kući", vidno utučen bio je selektor Radomir Antić poslije poraza od Australije.

Selektor ne misli da je srijeda bila crni dan za Srbiju, već za sudije na meču u Nelspruitu.

"Sudija je imao crni dan. Gol Krasića nije bio iz ofsajda, a ruka u kaznenom prostoru Australije je bila evidentna. Sudije nisu htjele da vide, a vidjele su u prethodnim utakmicama", dodao je Antić.

"Ljuti smo na sudijsku odluku. I glavni i pomoćni i četvrti sudija su bili u poziciji da vide. A što nisu? To je do njih", nastavio je selektor Srbije.

"Sa razlog smo očekivali prolazak u osminu finala. Po igri smo zaslužili. Međutim, insistiram, sudijske odluke i naše neiskorišćene šanse ostavile su nas da žalimo".

Jasno je da su "orlovi" pali u drugom poluvremenu, a da su "kenguri" skočili i stekli veliku prednost od 2:0, koju je kasnije Marko Pantelić samo prepolovio.

"Naša želja je bila da nastavimo istim ritmom i u drugom poluvremenu. Šta se promijenilo? Moramo da budemo ljudi i priznamo da su propuštene šanse uticale na moral, jer je bilo teže promašiti nego dati gol iz tih pozicija, a protivnik je bio rasterećen i tražio je svoju šansu. Gol Kejhila je bio šok koji nas je dezorijentisao".

Australijski novinar je pitao da li je ljut na Krasića zbog promašene idealne šanse još na početku meča. Uslijedio je odgovor:

"Odigrao je solidno i to nikada ne bih rekao. Njegovo zalaganje bilo je korektno".

I za kraj, Radomir Antić je rekao da će izvući pouke:

"Svakako ćemo izvući. Imamo vremena za analizu. Iskustvo sa Mundijala će nam u bližoj budućnosti biti od koristi. Svakako smo i sebi pokazali da nam je ovde mjesto, ali i da u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji".

(izvještač Monda sa Mundijala - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC