• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junak Ljubića: Još nismo svjesni šta smo uradili

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Euforija u Prnjavoru nakon pobjede protiv favorizovanog banjalučkog Borca (2:1) i plasmana u polufinale Kupa Republike Srpske.

 Ljubić Borac 2:1 četvrtfinale Kupa RS Danko Segić junak dva gola Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sa dva gola u prvom poluvremenu, kapiten Ljubića Danko Segić najavio je senzacionalan trijumf njegovog tima u duelu sa favorizovanim Borcem iz Banjaluke (2:1), liderom Prve lige RS i glavnim kandidatom za šampionsku titulu i plasman, odnosno povratak u Premijer ligu BiH.

Sve što su Banjalučani uspjeli da urade na stadionu "Borik" u Prnjavoru je počasni pogodak, koji je u finišu susreta postigao Siniša Dujaković. Ipak, to nije bilo dovoljno timu Darka Vojvodića da izbjegne poraz, čime je njihov put u najstarijem takmičenju RS okončan u četvrtfinalu.

Za razliku od Borca, razigrani igrači Ljubića imaće još prilika za slavlje u Kupu Republike Srpske, gdje žele da odu do samog kraja i pokušaju osvojiti svoj prvi trofej u ovom takmičenju.

"Još ne možemo doći sebi. Nismo svjesni da smo uspjeli da pobijedimo favorizovani Borac. Iako sam uspio postići dva gola, to je plod dobre igre cijele ekipe. Dobro smo se postavili na terenu, ne dopustivši gostima nijednu šansu, a gol smo primili nesrećno. Ipak, uspjeli smo do kraja da se odbranimo i plasiramo se u polufinale Kupa RS", istakao je ushićeni Segić, po završetku susreta.

Potencijalni protivnici u polufinalu su premijerligaši Radnik i Krupa, te rival sa drugoligaškog "zapada", Jedinstvo iz Žeravice.

"Želja nam je da pokušamo dogurati što dalje. Bolje bi bilo da dobijemo Radnik ili Krupu, jer su svi favoriti protiv nas, a nama je želja da pobijedimo i dokažemo da je papir jedno, a teren nešto sasvim drugo. Čestitam saigračima i stručnom štabu, sada idemo da proslavimo prolazak među četiri najbolje ekipe", dodao je kapiten Ljubića junak susreta protiv Borca.

Izvor: MONDO

Trener ekipe iz Prnjavora Nikola Zeljković presrećan je zbog plasmana Ljubića ostvarenim u Kupu Republike Srpske, te najavljuje da ovo nije krajnji domen Prnjavorčana u najmasovnijem takmičenju.

"Zahvaljujem Borcu na fer i korektnoj igri, te im želim što brži povratak u Premijer ligu BiH. Idemo stepenicu po stepenicu, prošli smo u polufinale i sada su nam ambicije porasle. Ako smo izbacili Borac, onda mislim da možemo svima da pariramo, te da vratimo Ljubić tamo gdje mu je mjesto, a to je sami vrh fudbala Republike Srpske", istakao je Zeljković.

Ljubić je trenutno petoplasirani tim u Drugoj ligi RS, grupa "Zapad", a do kraja polusezone ostalo je da se odigra još jedno kolo. Prnjavorčani će na "vruće" gostovanje u Donjoj Slatini, ekipi Mladosti, gdje će pokušati doći do tri boda, kako bi proljećne borbe za bodove dočekali sa što većim bodovnim saldom.

"Idemo na pobjedu, kako bismo uhvatili priključak za vodećim ekipama. Na proljeće ćemo vidjeti kako i šta dalje", dodao je mladi, 35-godišnji stručnjak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC