• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi "Žigić" u Primeri

Dejan Lekić prije godinu dana igrao za Zemun, a od naredne sezone oprobaće se u Primeri! "Žigić je Žigić, a Lekić je Lekić", rekao on na promociji.

 Novi "Žigić" u Primeri Izvor: MONDO

Kraljevčanin Dejan Lekić pamtiće prošlu polusezonu do kraja života. Odlične igre u debitanskom nastupu za Crvenu zvezdu otvorile su mu vrata nacionalnog tima. Ipak, u proljećnom dijelu sezone nije ličio na onog Lekića od jeseni, pa sad gleda Mundijal preko televizije.

Ipak, i ta jedna godina među crveno-bijelima bila mu je dovoljna da sklopi prvi veći transfer u životu. Za godinu dana Lekić je od srpskoligaškog fudbalera postao igrač jedne od najjačih liga na svijetu - Primere!

Od 2007. do 2009. godine bio je član Zemuna, tada superligaša, a od 2009. do juna 2010. fudbaler Crvene zvezde sa kojom je osvojio Kup Srbije. Od leta 2010. igraće u španskoj Osasuni! Kakav put!

Bio je blizu Rasinga iz Santandera, štaviše bilo je gotovo već sve završeno. Ali, u Zvezdi su čekali bankarske garancije kojih nije bilo, a nisu željeli da im se ponovi slučaj Nikole Žigića. Dok su u Santanderu otezali, Osasuna je odlučila da reaguje i pobijedila.

Dejan Lekić je brzo došao u Beograd sa priprema Zvezde iz Slovenije, sjeo u avion za Španiju, u petak je prošao ljekarske preglede i predstavljen je u klubu iz Pamplone, za koji je nekada sa uspjehom igrao i rekorder po broju nastupa za državni tim - Savo Milošević.

Lekić i Osasuna su se dogovorili o petogodišnjoj saradnji. Španski klub platio ga je 2,6 miliona evra.

A srpskog napadača u Osasuni očekuje oštra konkurencija u napadu. Pomenimo samo Urugvajca Valtera Pandijanija.

Trener Osasune je čuveni Hoze Antonio Kamačo.

"Želio sam da pređem u klub zvučnog imena i to se ostvarilo. Opcija prelaska u Osasunu pojavila se preko noći. Klubovi su se brzo dogovorili i ja sam potpuno spreman i željan da se dokažem u jednoj od najjačih liga na svijetu", rekao je Lekić na predstavljanju, prije nego što je izašao na teren u novom dresu (sa brojem 9) pokazao šta ume sa loptom pred novinarima i fotoreporterima.

O Osasuni zna ponešto.

"Gledao sam preko televizije njene utakmice sa Realom i Barselonom. A znam i da je Savo Milošević ovde ostavio trag. Vjerujem da mogu da pomognem da se podigne kvalitet igre tima".

Gode mu poređenja sa Nikolom Žigićem.

"To mi prija, ali Žigić je Žigić, a Lekić je Lekić. Igramo drugačije i vjerujem da ću to pokazati", poručio je dosadašnji napadač Zvezde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC