• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO AFRIKA: I "Sanisajd" žali za "orlovima"

Osoblje hotela u kojem je u Johanesburgu boravila srpska reprezentacija, tužno zbog ispadanja "orlova".

 MONDO AFRIKA: I "Sanisajd" žali za "orlovima" Izvor: MONDO

"Sanisajd" se pretvorio u "Darksajd". Hotel u kome je boravila reprezentacija Srbije tokom Svjetskog prvenstva i njegovo veliko dvorište više od dve nedelje bili su "živi". A sada, izgledaju pusto... Otužno...

"Orlovi" su pognutih glava u četvrtak odletjeli iz Johanesburga, a na hotelu i dalje stoje natpisi "Dobrodošli, orlovi", i na srpskom i na engleskom jeziku. Nije sklonjena ni srpska zastava.

Na parkingu nema autobusa na kojem je pisalo: "Igramo srcem, vodimo osmijehom", a koji je prevozio reprezentativce Srbije. Po dvorištu i pred ulazom u hotel nema pripadnika obezbjeđenja, koji su danonoćno brinuli za bezbjednost "orlova"...

Baš je prazno. I tužno.

Takva su i lica radnika hotela "Sanisajd". Dočekali su "orlove" na način na koji to rade pravi domaćini - igrači su prolazili kroz špalir, čekali su ih pogača i so, kao i narodni, južnoafrički ples.

Već tada je rođeno prijateljstvo.

Poslije pobjede nad Nemačkom, "orlovi" su u hotelu "Sanisajd" dočekani kao šampioni. A sada...

"Mnogo mi je žao", preslikane su izjave nekolicine hotelskih radnika koje smo pitali šta misle o preranom odlasku kući srpskih fudbalera.

"Baš smo se radovali kada su pobijedili Njemačku. Svi smo se skupili i gledali utakmicu. I navijali", objasnila je konobarica.

Prethodnih dana se u javnosti pojavilo dosta insinuacija o lošoj atmosferi među "orlovima", ali i kompromitujućih fotografija sa cigaretama i pivom (doduše, slike su iz Port Elizabeta). Međutim, osoblje hotela "Sanisajd" je kategorično:

"Nismo imali nijedan problem! Svi su bili fini i pristojni".

A mnogo su vremena izabranici Radomira Antića proveli u hotelu. Dugo nisu željeli da napuste mir "Sanisajda" iako im je to bilo dozvoljeno. Tek pred kraj boravka su posjetili velnes centar, crkvu i zološki vrt.

Dan po odlasku ekipe i stručnog štaba, put Beograda su krenuli i preostali članovi ekspedicije, članovi rukovodstva FSS, na čelu sa predsjednikom Tomislavom Karadžićem. Već u petak uveče u "Sanisajdu" nije bilo ni traga od Srba.

Hotel se sprema da ugosti nove, srećnije i spretnije goste. U "Sanisajdu" će boraviti jedan četvrtfinalista Svjetskog prvenstva, a kasnije i finalista.

A kada su Srbi stigli 8. juna, poželjeli su da to budu baš oni.

(izvještač MONDA sa Mundijala - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC