• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portugal i bez Ronalda odolio na "Meaci"

Autor mondo.ba

Italija nije uspjela da slomi Portugal (0:0) i ostala je bez šansi za plej-of u Ligi nacija, gdje će igrati izabranici Fernanda Santoša.

  "Azuri" su nastavili seriju remija na domaćem terenu!

Ni u petoj utakmici na "Čizmi" nisu zabilježili pobjedu, pa će Portugalci bez obzira na ishod meča sa Poljacima osvojiti ligu 3 A grupe Lige nacija.

Gosti su u Milano stigli bez prve zvijezde Kristijana Ronalda, kojeg selektor Fernando Santoš nije zvao u reprezentaciju iz nepoznatih razloga, a spekuliše se da je u pitanju "bojkot" asa Juventusa zbog nagrade UEFA.

Ali i bez Ronalda su ostvarili cilj.

ITALIJA - PORTUGAL 0:0

S obzirom da je Italijanima večerašnji meč na "Meaci" bio posljednja prilika da se priključe Portugalu na liderskoj poziciji u grupi, pa da se zatim nadaju njegovom kiksu protiv Poljske, žestoko su krenuli i stvorili dvije odlične prilike u prvih pet minuta.

Najprije je portugalski golman Rui Patrisio dobro reagovao poslije udarca Lorenca Insinjea sa 25 metara, da bi potom odbijenu loptu Ćiro Imobile iz stopostotne šanse poslao iznad prečke.

U 35. minutu Imobile se ponovo našao "oči u oči" sa Patrisijom i ponovo je kao pobjednik izišao golman Portugala, da bi poslije centaršuta iz kornera Leonardo Bonući glavom šutirao pored desne stative.

Početkom nastavka, dobru priliku je propustio Federiko Kijeza, ali je izblokiran. Probao je izmjenama selektor Italije Roberto Manćini da stigne do pobjede u drugom poluvremenu, ali su bliži trijumfu ipak bili gosti uprkos izostanku Ronalda, koji od Mundijala u Rusiji nije nastupao u nacionalnom dresu.

Iz kontranapada u 74. minutu Portugalci su mogli da ugroze golmana Đanluiđija Donarumu, ali je Žoao Mario šutirao iznad prečke, da bi u sljedećem napadu golman "azura" iz samog čoška izvadio loptu poslije šuta Vilijama Karvalja.

I to je bilo sve vrijedno pomena...

Osim podatka da je Đorđo Kjelini, kapiten "azura", večeras je po stoti put nastupio za nacionalni tim u karijeri i postao tek sedmi fudbaler u klubu 100. Osim defanzivca Juventusa su tu Dino Zof (112), Andrea Pirlo (116), Danijele De Rosi (117), Paolo Maldini (126), Fabio Kanavaro (136) i rekorder Đanluiđi Bufon (176).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC